Friday, March 11, 2011

KLIA - DUBAI - MADINAH

Assalamualaikum..

now baru ade mood nk sharing the experience..the MOST unforgettable memories..alhamdulillah..selesai melaksanakan ibadah umrah..insyaAllah sedang bersiap sedia utk menunaikan rukun Islam yg kelima plak..ya Allah kau bantulah hambamu dlm aturan hidup ini utk mendptkan barakahMu..

22nd Feb 2011..the journey is begin..ujian pertama utk aku adlh tertinggal 1 beg kt umah..aku gerak ke KLIA naik kete kak long aku..meet point umah mak aku la kan..abah aku tlg transfer beg n dgn xdisengajakan tertinggal sketul beg troli kecik dlm bonet..namun perancangan Allah yg terbaik utk hambaNya..bila kita redha n sabar hadapi ujian Allah..insyaAllah segalanya mudah..n beg yg tertinggal tu aku dpt bawa jgk ke Tanah Suci..abah aku trus pegi patah balik amik beg tu kat umah..n aku just hand carry naik flight sbb xsempat nk check in masuk kargo dh beg tu..luckily beg tu kecik jek n xberat..Allah just nk bg alarm pd hambaNya ini agar focus pada niat yg 1..alhamdulillah..finally semuanya berjalan lancar...

kami naik flight Emirates transit @Dubai 2.5 hrs before proceed to Madinah by Emirates jgk..service mmg 1st class..syukur dgn nikmat keselesaan yg Allah kurniakan..alhamdulillah..

~aQeel pn tlg kemas2..layankan aje la..~

~@ KLIA wth mak n adik n 2 bdk kecik yg suka2 buat airport tu mcm umah dia..siap baring2 bagai..haih.~

~check in process..baju purple to la admin..~


~dlm flight tido2 ayam jek..baru nk mimpi dh serve food..baru nk lena kena mkn lagi..asyik mkn je kejenye..adeii..tp syukur la kan dr xckp mkn..hehe~

~ @Dubai airport..sempat shopping :D siyes aku xpasan Dubai pakai Dirhams..selamba aku nk byr guna Riyal..ekeke:D~

~touch down Madinah airport @4am..malaysia cepat 5 jam..so at that time malaysia dh pukul 9am :) ~


gbr2 ade yg captured via iPhone..ade yg via DSLR ade yg via Sony compact camera..belasah je mana sempat nk bw kuar..ekeke:D most of it guna iPhone sbb ke hulu ke hilir mmg bawa hp kan..DSLR just during ziarah2 luar je coz mls nk angkut..compact camera just spare je in case iPhone batt kong ke..buat hal ke..hehe

19 comments:

Gieyana said...

bestnyer...

notti netti said...

sila cerita time kita dating nanti....hari ni aku nak dgr cerita kooooo jer.

ita cutevirus said...

baring² kat airport tu biasala...
huhuhuhu..
tak sabar nak tunggu next story

Fieza79 said...

aqeel tk meragam ye walau tahu dia bakal kena tinggal..baik aqeel...

Huda said...

bestnye..rasa nak pegi juga nnti :) oh bilakah ari itu ?

MaMa3H said...

ALHAMDULILLAH...dah selamat kembali...suziey, aqeel kena tinggal ker? x nangis ke dia....mesti rindu bangat kat dia kan...:)

ch@ said...

berseri-seri muka tuan blog. kegembiraan jelas terpancar. kalau kita pun suka KLIA tu, orang jarang pergi, agak teruja sikit =)

atty's said...

best baca entry ni tak sabar nak tunggu next entry

Farra Dhelina said...

seronok baca..nak lagii.. :)

Hezesuze said...

sonok tgok suziey hehe

eima said...

sronok kan . tah bila aku plak berpeluang ..

eT said...

bestnyer dah sampai sana...
bila la nk sampai turn kitorang ni plak yer...

Nad @ MamaZakwan said...

best..!!!nak lagi..! :)

AshAnas said...

nak tahu kisah aQeel yang ditinggalkan... hehe...

✿ etiey erywan ✿ said...

bestnya suziey.. tp dapat bayangkan perasaan nak tinggalkan aqeel tuh...

nieda said...

best, tak sabar nk tunggu cerita seterusnya

Mama Zharfan said...

sgt best..rasa nak pegi sgt2 ni..

mama rifQy said...

bestnye kak suziey..dalam usia yang muda da sampai tanah suci .na tumpang hepi 4 u dear!!

MamaYatie said...

bercahaya muka suziey..gembira tak terkata ek..

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio