Tuesday, March 1, 2011

LIVE from Masjidil Haram

Assalamualaikum..
Alhamdulillah dh 3 hari berada di kota paling suci di dunia..Mekah Al-Mukarramah..syukran segala aktiviti brjln lncar dan dipermudahkan Allah..
Ikhlas dr hati nk btau bila berada di Mekah ni xde pk yg lain melainkan memperbanyakkan ibadah..n setiap wktu solat fardhu adlh ms yg sgt2 aku tunggu..bl mndengar alunan bacaan surah dlm solat oleh imam..subhanallah..sgt sgt syahdu dan mendayu..betapa sedapnya telinga mendengar..hati jadi sebak..smpai blh menitiskn air mata..btl xtipu..ditmbh bl solat berjemaah btl2 mengadap Baitullah..tersergam indah di depan mata..sblm solat,slps solat,time berdoa mata sntiasa melihat Baitullah yg sgt bercahaya ni...Allahuakbar..betapa agungnya kuasaMu ya Allah..selama ni solat mnghadap kiblat tnpa dpt dilihat Baitullah itu sdiri..n bl solat dpt tgk live Baitullah...subhanallah...subhanallah..subhanallah...some kind of feeling..ni pengalaman aku sndiri..mmg xdpt nk digambarkn dgn kata2..
Aku doakan korang akn mndpt seru 1 hari nnti utk smpai ke sini..berusahalah utk jejakkan kaki ke sini..xrugi pelaburan yg byk utk smpai ke sini krna setiap sen pelaburan tu akn dikira dan diberi dividen dan bonus di akhirat nnti yg sgt byk hngga xtercapai dek akal memikirkannya..
Oklah...later aku sharing2 lagi ok..

[-suziey-] via iPhone

24 comments:

mummy_ayu said...

bestnya..
aku baru balik dr KLIA antar family in law aku gie umrah gak..sayu jer..realy wish satu hari nanti aku dpt gak ke sana...amin...

Mama Zharfan said...

doakan utk me agar dpt sampai ke sana thn ni yer....

Ummi Eisya said...

Ya Allah,syukurkan suziey dah sampai sana..mesti la feel dia lain..tanah suci..semuanya berlumba-lumba nak pahala besar..

Huda said...

rasa syahdu bile baca entry live from mekah ni :)

AiN5zOL said...

ermmm...
tringin sngt nk g...
insyaallah ade rezeki umo yg pnjng,nk jugak smpai d sana....:)

Nana said...

aku baca pon tiba2 rasa nak nanges
mak aku selalu cite
mmg syahdu bila dgr bacaab surah oleh imam dalam masjid tu

Gieyana said...

Subhanallah..sure touching giler kan..moga urusan ko kt sn dipermudahkan k..:D

Fieza79 said...

moga segala ibadah di sana di permudah kan Allah...take care ye suziey...doa2 kan dari sana...buat kawan2 di sini..

bonda dadif aka akish said...

aha...tulun doa2kan ..agar kami2 sume pon akan sampai kesane juge...

=)

ieda said...

alhamdulillah suziey dah samapi ke bumi allah .. syukurrr ..
bilalahhh akak nak sampai .. insyaallah akan tertunai hajat . aminnn :)

ummi sofiyyah said...

alhamdulillah..semoga segala urusan dipermudahkan...moga hasrat ummi nak sampai sini tahun depan (atau lbh awal)tercapai...aminn!

MamaYatie said...

Amin!! nak sngt2 pegi sana. alhamdulillah seronok dengar berita live dr org disana..sungguh indah pengalaman tu yer suziey..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Alhamdulillah..
semoga dipermudahkan segalanya yer Suziey..!

Ibu Mifzal Arsyad said...

seronoknya bc pengalaman suziey..life dari Tanah Suci...aamin. semoga sy pun dpt peluang utk ke sana nnt...

CuTeMiUt78 said...

salam suziey
lama tak menjengah kesini...
syukur alhamdulilah bila baca n3 suziey ke makkah menunaikan umrah.. semoga satu hari hajat kita tuk kesana akan tercapai...doakan2 la ya

e.l.i.s.s.m.i.e said...

Subhanallah..

lambai2lah eliss kat sana yer..Insya Allah, akan ku jejak kaki kesana suatu hari nanti..

alfa juliet said...

subahanallah

~conangirlz~ said...

subhanallah!!
mmg teringin nk peg cne gak..
insyaALLAH 1 ari nnt akn jejakkn jgk kaki d cne..klo da rezeki n d pnjng kn umo...
bestnye akk dpt peg...^ ^

mama_umar_maryam said...

insyaAllah kami sumer menuju ke arah itu..

Adyshariz said...

Alhamdulillah..moga urusan di permudahkan..

aku aminkan doa kau suziey..hope dpt pegi sana dgn segera..amin

Hezesuze said...

baca n3 ko ni pun dah buat akak sebak tau....insyaallah akak pun mmg teringin nak jejak kan kaki ke sana...

mamashikin said...

insyaallah semoga satu hari nti akan kesana juga..

far_east said...

subhanallah cerita kamu buatkan saya teringat kisah umrah saya tahun lepas...

cuba dgr imam yg solat isyak lagi syahdu dgr suara dia

AshAnas said...

selalu solat tgk gmbr kat sejadah je kan... dpt tgk betul2 depan mata, terharu sgt kan...

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio