Tuesday, April 26, 2011

final chapter :D

Assalamualaikum..

yuhuuuu..anybody home? hehe..agk lama aku x bersiaran..sbb memberi laluan pd preparation aku for mock teaching..alhamdulillah everything goes well..smlm dh slmt bermock teaching di universiti X..ecewah..rahsia konon..ekekek:D alhamdulillah segalanya dipermudahkan Allah..interview pn sgt puas hati..overall..alhamdulillah aku puas hati dgn performance aku..klu good news i'll inform..seems like aku kena prepare to further PhD..ngeeeee:D okla..tu later2 la aku share ok..suka dan duka dikongsi bersama..ekeke:D mcm la ade org heran aku suka ke duka ke kan..hehe..

okla..nk sambung balik story PD..aku baut lump sum je la..hehe..dh lama sgt tergendala..:p

 ~b/fast @ hotel~

 ~sgt suka coz agk unik..ade nasi impit + rendang ayam sedap + kuah lontong utk b/fast..tp mmg sedap..mcm raya plak:p~

 ~ni benda wajib everytime b/fast kt mana2 hotel..bkn aQeel yg mkn..aku yg lebih..ekekek:D

 ~a day before rasa nk mkn pau kacang..cari2 kt petronas xjmpa..alhamdulillah mmg dh rezeki..breakfast kt hotel ni provided pau ni..dh la cantik wrna pink..hiks...4 ketul aku bedal..kekeke:D~

 ~soto pn ade..mmg heavy b/fast nih..~

 ~ok time to play pasir @beach..dh kenyang mkn..kasi aQeel mandi beach puas2..aku n hubby pn join..hehe..lps dh shooting2 aku p hntar DSLR naik bilik sbb nk terjun laut pnya pasal..haha:p~

 ~nmpk je mcm dlm..tp xactually..aQeel rendahkan badan..~

 ~hehe..testing2 captured gbr cloud..~

 ~alhamdulillah..dh puas mandi manda di beach..time to check out..pose bertiga :)~

 ~hr tu baca review kak alona..dia story pasal 1 restoran ni murah giler..mknan ala hotel tp harga ala warung..gigih kami mencari..thanks kak alona yek for the details direction..mmg senang je nk cari..dia ke arah teluk kemang..sebelah kanan..btl2 sebelah pasaraya dan hotel mesra..selesa gk environment dia..ni masa balik kami singgah..masa dtg tu dia tutup sbb ade function..so kami mkn ikan bakar kt PD Restaurant..sedap giler ikan bakar n air asam dia..yg tu sebelah petronas kt hotel seri malaysia..arah bertentangan ngn teluk kemang..ke arah jln pantai :) highly recommended..~

 ~aQeel pn mkn jgk..skang dia dh kuat mkn..~

 ~ini sotong aku yg punya..hehe..~

 ~mcm bese fav menu aku..ikan keli goreng berlada~

 ~kerabu mangga ni sgt sedap! ~

 ~klu ade daun2 ulam ni confirm la hubby pnya...ikan kembung bakar..air asam dia sedap gk..ikan bakar ni bergantung pd air asam dia utk tentukan sedap ke x sedap..bg aku la..hehe~

 ~then amik extra lala goreng berlada..sedap jgk..~

~so total..tgk sdiri dlm gbr..hehe..bg aku ok la..termasuk air mcm2 jenis..hehe.alhamdulillah..syukur pd rezeki dan nikmat yg Allah bagi :).~



p/s: will do bw slowly ok..lama dh berehat dr blogging..hiks:p thanks to all yg xjemu2 jenguk umh ku ini even xde n3..really appreciate it :)
p/s2: ths week holiday @ cherating plak..ouh i love beach to the max:p alhamdulillah..
p/s3: berdebar2 tunggu pay slip ni..hiks..yakin pd rezeki Allah..

41 comments:

~@mOi ~~ said...

kak... meleleh air liur za tgok pic2x ni.. aiyakkk...

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

wah dapat naik gaji ke?best2 rezeki dari Allah, wah every month bercuti syoknya...

yatie chomeyl said...

mesti UiTM ni sbb ada mock teaching. univ lain biasanya xde hehe. good luck :)

ibu_BatRiSya @wardah said...

gambar2 yg cun di atas ni membuatkan sy lapar..........

syanasaid said...

waduh waduhh
sume gambar makanan tu buat aku lapar ok
huwaaaaa

mummy_ayu said...

best2 tu..minggu ni cherating plak..best tu...jumaat nie on kan? harap line clear la aku..

mama tisya said...

wah cuti2 cherating plak..suka la aqeel dpt main pasir lg..

Fieza79 said...

fieza pun hari ni baru muncul hehee...

mmg murah la makanan tu suma...kdg kalau oder mcm tu kat restoran biasa belum tentu dpt harga mcm tu kan..

MamaYatie said...

bestnya..holiday sana sini..terbaeekk la picca2 foods tu semua..bikin lapar di pagi hari..

payslip?? alhamdulillah..mesti mendaki anak tangga hak atas lagi tur..murah rezeki!

notti netti said...

aku pun tetiba berdebar-debar tunggu payslip ko.....

mamalieyna said...

woooo byk gambo makanan nih, kasi terliur saja...heee~

tahniah buat kamo..n hope success selalu dlm apa jua bidang kamo ye suziey..all the best~

ooh aQeel nan encem, syok la mau main pasir lg dan lagi...happy holiday yee~ ^_^

etiey.com© said...

tahniah suziey.. suziey wat master kat mana? amik financing erk?

=sz= said...

phd tu apa? muahaahaha...
sgt sinonim ngan PD ... ;p

Ieda Al-Habsyi said...

aduhai, dah final chapter ke? ieda baru jenguk belog ni setelah 9hari9mlm bertapa di kampung, terlepas banyak nih heheheh :)
BUDAK KECIK NYANYI LAGU MAHER ZAIN - INSYAALLAH

atty's said...

Baru2 ni lalu gak pd..ingat nak cari.tp sbb tak brp ingat dah namanya ..tak jumpa..

momguess said...

perghhh!!!
harga murah giler wey
jeles sgt

Nad @ MamaZakwan said...

wah menarik ni! :)
kami nak cari tmpt ni jugak la..
jumaat ni kami ke pd jugak ;)

p/s : bestnye suziey jalan2...cherating plak ye..best, best :)

♥MiZz-siHa♥ said...

gambar2 tu membuatkan sy nak p kedai tu mkn..hehe

Gieyana said...

weh..dh la time2 tghr nie tgk makanan sume nie..perghhh lapar nok! Harus ajak hb ngedate utk pekena cocunut shake kt esplanade nih! Terjahhh..

Perghh suka bebenor aqil ngan air laut yer..nnt leh joint Nureen..:D

MrS. F!zA said...

hiks..benda wajib mkn kt hotel ibu yg lbih tu kelakar..hahaha anak tk mkn pon ek..

1st time tgk pau kaler pink..sukaaa!

*tudia nk p cherating plk..sonoknya aweel dh besar sng bwk jln2 jauh..

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

sedapnye.......anak teruna makin tembam...

ieda said...

wah2 sedap2 menu nie dik .. ermm menyelerakan .. not bad ya ..

cantik pic itam putih tuu , so cute ..

fiza said...

Aduh...lapar perut tgk gamba2 makanan nih ^_^

Wah, bercuti ke pantai lagi, selamat bercuti ☺☺☺

Latest: Suami Berang TIKAM Isteri selepas di kejutkan untuk SOLAT SUBUH

NM02 said...

eh, murah la suziey...

ALoNa CintamaniszLite said...

suziey...mknanya kalo berjaya interview tu..dh tinggalkan pos malaysia laa?? erm..nk jadi lecturer ye? kalo kerjaya tu..bg akak sgt sesuai ngan suziey..sbb..bagi akak..apa yg suziey terangkan dan citer kat blog ni..mmg akak paham..dan mana2 yg tak paham..suziey akan jawabkan dan akak yg tak brp pandai ni leh paham..hehe..
Maka..sgt sesuai laa suziey ngan kerjaya tu. InsyaAllah..student yg dh sedia pandai tu..mesti lg senang nk catch up apa yg suziey ajar..
Psst; (hehe..tu pun kalo betui ler suziey interbiu utk jd lecturer..kehkeh)

Idah said...

terpaksa tutup mulut dengan tangan..takut terkeluar air liur ni..gara2 tgk pic...yg best tu.

r|nA @ ja|j|na said...

wah, dah lame tak masuk sini, dah beubah wajah dah blog dia..

umangaih, terliur tgok makanan ni sume..nilah untung kalau pakai DSLR..agak² bilelah nak sambar sebijik kan..

yangyuyu said...

suziey, off topis-aku terganggu dgn tab photografi kat atas..

bukan sepatutnya photography ataua fotografi

hehe..nak beli wide lens

ibuayahdamia said...

walla..PD tempat saya bersekolah dan membesar..tempat mengenal erti kehidupan jugak sebab duduk asrama kat PD tu kan..

me too, like beach...kalau suziey ke cherating, kami ke lumut this weekends..enjoy!!!

LiLy @ MumMyQiStInA said...

moga berjaya & all the best..

Wah..X tertahan tgk semua mknan kat sini..sedap2 belaka.. :)

Ummi Eisya&Amani said...

sedap nampak makanan tu..tak sedap pun jadi sedap sb tgk pic mcm menyelerakan..hiihi..bestnye dpt bercuti..bile la daku dpt bercuti ni..bz je skrg ni..nak cuti pun tak leh..

ko dah jadi lecturer ke..tak tahu pun..klu betul tahniah ye..selamat mendidik anak bangsa..

BabyIntan said...

Waaa suziey nak jd lecturer ye, gud luck! Moga dapat korje itu :D

Cuti lagi...bestnya! Nak itot...haa haa!

*Hr tu suziey ada tny tutorial tukaq yahoo ke gmail kan, nie link dia Tutorial: Steps To Transfer Blogspot From Yahoo To Gmail

Actually sebelum suziey tny lg intan dah buat dah tuto tu ;)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

wehooo...dah buat mock teaching..gud luck!

ermm..mmg murah laaa..nnti nak ajak hubby g PD gak la..tapi bila la tu haihhh

CuTeMiUt78 said...

waduh2... sgt sedap tgk makanan2 tu..
eemmmm cam pernah g la tmpt makan yg ala2 hotel tu.. kat area2 hotel mesra klu tak silap kan.. memang sedap....

mama_umar_maryam said...

oh rest tu kitorg penah singgah mkn ramai2,.tp xtau pon mase tu rest tu mmg murah,patutlah ramai,makan dalam 6 family kot, bil 200+, cam nk pensan x caye,hahaha

mama_umar_maryam said...

eh 1 lg, luoe nk btau ko, kt universiti X tuh kwn aku ade kt situ,dan fakulti tu mmg nak lect SCM,heheeheh,insyaAllah..aku btau name ko dtg intvw aritu,die kate nnt die tgk ;)

AyuArjuna BiGoshh said...

suziey, lama tak dtg sini...murah eeh makanan2 kat situ kena gi lagi sekali pD ni.... :)

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

wah sedapnyer...semuanya nampak best, gambar pun cantik2 belaka..apepun good luck dear...

fa10 said...

welcome to the phD world!, moga2 berjaya..

Farra Dhelina said...

aaaaaaaaaaaaaaa lapaaaaaaa...menarik nya gamabr!

Cik Wanie Ghani said...

oh mak ai,
murahnya,
mmg haruslah kena terjah ke situ kelak kan,
hihihi

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio