Monday, April 11, 2011

the meaningful short holiday

Assalamualaikum..

sejak balik dr Umrah..xpnh lagi bw aQeel jenjalan..so weekend hr tu plan nk bw aQeel g short holiday...since just for 2D1N...so harusla p tpt yg dekat2 jek..2 option..cameron highland or PD..memandangkan nk bw aQeel jln2 n utk happykan dia..so decided g beach la..kasi peluang kt dia utk main pasir + lori puas2 n mandi manda..finally alhamdulillah..slmt la kami berholiday di Corus Paradise Hotel, PD..booking via phone..amik deluxe ocean view..sbb nk tgk laut..hehe..


 ~deluxe ocean view..x expect akn ade 2 queen beds..okla bilik dia..nice view..sbb btl2 ocean view n bilik kami centre of the building..tgkt 9..comfy..alhamdulillah..puas hati :) rate utk bilik ni RM268 wth b/fast..klu booking online lg murah n byk promotion..tp kena book 2 weeks in advance..only 1st 10 booking je dia accept...since aku booked last minute..so call in je n dpt la rate tu..~

 ~us :) ~


 ~cantik btl mug ni..smart..hehe~

 ~hehe..toiletries...~

 ~ha ni la view frm the room..1 of the main reason aku pilih hotel ni sbb serpihan lautan tu..hehe..ni masa air tgh pasang..so kt hujung penyambung tu penuh air..klu air surut nmpk batu batan dia..agk dalam tu..air dia mmg cantik..mcm hijau2 sket..tp so far xpnh nmpk org mandi dlm laut kecik ni..aku pn xsure nape..hehe..org just jln2 jek..~

 ~at the bottom btl2 swimming pool..ni part of adult pnya..kids pnya area besar..bwh bumbung..so klu hujan pn kids still bole mandi manda tnpa kena hujan :)~

 ~hehe..lawak plak gbr ni..unik pn ye jgk..ekek:D aQeel dh mcm cacing kepanasan ajk g beach n play pasir..aku paksa dia posing dulu..hehe..reflection frm the glass table :)~


 ~hehe..aku shoot through his life jacket..hehe..~


 ~haha senyum terpksa:p~


ok la..sambung lagi nnti ok..hehe..dh lama xshooting2..so weekend tu shooting abis-abisan ler..cuti pendek je pn gbr dh 580pcs..ekekeek:D


p/s: alhamdulillah..short holiday kami berjalan lancar dan diiringi nikmat kebahagiaan..ku bersyukur pada-Mu :)

44 comments:

MrS. F!zA said...

cantiknya serpihan laut tu!!

btw, kita trgini giler nk gi tido hotel tpi pntai..tp kita tkut air laut tu..mula fkir mcm2..

* PD pon ok kan tk pyh gi jauh2 utk mandi laut..
*kalo kaki gambar mmg cuti pndek pon beratus gambar..ekeke

MRS. K said...

bilik nampak cam selesa.. yang penting katil besar.. puas golek-golek.. hehe

NM02 said...

wah... best aqeel dpt lepas gian setelah sekian lama kena tinggal.

Nana said...

lawa kan tmpt ni
xpenah duduk sini lg
dah lama tak bermalam kt pd
bese g balik ari je

Huda said...

huda penah stay sini masa lepas kawin, time tu ada abg sepupu keje chef, so dpt bfast free :) kami pun time tu book bilik yg exclude bfast :)

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

wah bestnya pi cuti2, tak pe dekat janji seronok kan yang penting dapat bersantai bersama yang tersayang, cepat2 upload nak nengok lori pasir aqeel, beli yang baru lagik ka?

ibuayahdamia said...

corus paradise memang cantik..sebab pulau buatan tu lah...tapi org tak mandi sebab kat situ pernah berlaku kes...:(

mummy_ayu said...

wah..best tu babe..dekat2 pun ok je..janji dpt gie sama2 satu family..memang best, tak kisah jauh ke dekat..nak tgk pic lagi....

mummy_ayu said...

wah..best tu babe..dekat2 pun ok je..janji dpt gie sama2 satu family..memang best, tak kisah jauh ke dekat..nak tgk pic lagi....

atty's said...

memang cantik serpihan laut tu..

budak2 kalau g pantai memang suka..

notti netti said...

aku pun baru balik dari beach...bawak imran and irfan berendam kat teluk batik........

Nadiah Sidek said...

lawak la gmbr aqeel senyum terpaksa tu. ketara sgt terpaksanya tu..ehe..

mamashikin said...

wah cantiknya..mesti aqeel seronok nih..

~Siti Hajar~ said...

Cantiknyer permandangan laut tu, segar jiwa tgknyer....

Nk bcuti & bseronok dgn family ni xkisah dkt @ jauh, yg penting semua happy, nmpk Aqeel happy tu..

Fieza79 said...

cantik gilerr view serpihan laut tuu..tk penah tgk...mesti percutian yg best sgt ni..jeles tgk org jenjalan mkn angin hehee time2 sakit mcm ni byk duit pun tkde guna huhuu..baringg je hehe tp syukur jgk dpt sakit yg bermakna ni ekekek..

sll jeles tgk gambar2 suziey tau..cntik2..dh lama fieza tak pegang kamera tuu..

CiK Jue aka ibu FarisYah said...

cantik tempat dia....

aqeel..makin hondsomelah

Ieda Al-Habsyi said...

wow! gambar cantik2 sungguh, pandai amik :)

mama tisya said...

ada jmpe buaya tk..heheheh..kena blk umh br leh tgk gmbr2 view otel ni

mama_umar_maryam said...

hampir2 blh bercande2 kt PD jmpe korang,hehe,tp las emnet kensel plak kitorg..memahami betape gembirenye aqeel bercuti dgn parent die..;)

Nad @ MamaZakwan said...

canteknya tmpt ni...!!!
alhamdulillah..walaupun kejap tp saat2 bahagia dgn famili tu yg berharga :)

syanasaid said...

cantik gambar ko
aqeel kena paksa posing pn gambar ensem

ummi sofiyyah said...

tu dia..abg aqeel yg encem dah posing2....cantik la gambar..agak jeles disitu...

maya amir said...

cantiknye view from chorus paradise ni kan..

Ummi Eisya&Amani said...

best aqeel dpt g pantai ngan main lori ye..hihi..gambar cantik..suka yang pic aqeel yang nampak mcm mirror tu..

aqeel mmg dah nampak besar..dulu masa mula2 kenal kecik je..cepat tul masa berlalu..

Dee said...

cantik jugak ye corus pd ni..aqeel makin lama makin hensemlah..

Mama Zharfan said...

pic aqeel senyum terpaksa tu mcm cute + kelakar hehehe

Gieyana said...

cantik tpt nie..bilik dier orangee gitu...pic ko snap thru jacket blue tue cantik..:)

ku suka beach gak..so now, x yah susah2 nk pk holiday..kt penang tiap2 hr leh lepak beach..cuma nk ngan x nak jer..kekeke...:P

=sz= said...

wahhh aqeel dpt conquer satu katil besarrrr la ...

Farra Dhelina said...

blh tahan ctk ye kak! sies..ternganga mulut tgok..gmbr2 akk pun..harusssss ctk! :)

Noy said...

lama dah noy bercuti dari blogging..
now nak active balik...
dah besar dah korean boy ni...
so very handsome..
mama, biler nak tambah lagi ni??
hehehe

mama tisya said...

mug tu bole amik ke??

LilyAzliyana@MamaZaraZareef said...

pernah stay corus mase pas kawen dulu..mmg cantek sgt view laut tu kan..tp mmg tkde org mandi manda kat situ..heheh

apepon, wlu short holiday, yg penting moment yg dihabiskan bersama yg tersayang tu..mmg priceless kan..=)

mamalieyna said...

cantikkkkkkkkkkkkk! dlm masa yg singkt pun smpt holiday eh..so, no reason for takde masa tuk holiday..ngee..

hikhik..mmg unik pic aQeel ada 2 wajah tu..hehe..

makin encem la dia..nak lg layan piccas..harus semuanya menariks~ ^_^

e.l.i.s.s.m.i.e said...

tak pernah jejak pd..kesian nau kat aku ni..hehehehe

best view dia..boleh laa plan for vacation jugak ni :)

ALoNa CintamaniszLite said...

gambar aqeel yg last tu kan..nak buat iklan majalah utk kelembutan tilam pun boleh..iklan utk kelembutan dan keharuman pelembut kain pun boleh, hehehe..

erm..hari tu akak gi PD lalu je kat Corus ni, ngee..

Sekejap je ye rambut hubby suziey dh penoh balik, hehe..

lia said...

mmg muka Aqeel muka tpaksa senyum masa pegang bola tu... dlm hati mesti x sabar nak terjun mandi pantai....

AshAnas said...

Suka entry ni, suka holiday, suka PD, suka hotelnya, suka bilik tu, suka sume la.... Especially gambar2 tu n si hensem aQeel!

ieda said...

cantiknyaaaaaaaaa dikk permandangan kat sini .. huhuh teringin nak pi niee ... bilik pun cantik not bad ..

bukan main suke aqeel .. pic2 cantik sgt2 dik :))

zura@iwan said...

betui tu....wpon pcutian mnarik tp amat bmkna..bahgia rasanya bsama yg tsyg.....syukur sgt2 kan..

sonok la aku tgk hotel ni...bila nk smpi ntah..mudah2an ada rezki aku...Amin....

Nia said...

perghhh! cantek la hotel tu Suziey!
Suziey ni kalau praktis lagi, silap2 dah boleh cover ambik gambar utk event ni..hehe..

mekchu said...

org takut nak mandi situ lagi since kata ada nmpk buaya tu.. tp pelik, cane lak buaya bleh ada kat air masin lak kan.. cantik2 sangat gmbr.. dr celah life jacket pun cantik..

etiey.com© said...

wahh bestnya...suka gambar aqeel yang biru tuh... ni lens apa suziey?

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

pernah gak stay sini..mmg katil dia 2 besar..tapi cam sempit skit kan?

cantik gambor yg reflection tu..ehheh

cikpuanhady said...

nice..ala2 kat sentosa island s'pore pon yer, esp part tg. tu..

Blogshop kami :Nak cari handbag LV, Longchamp, souvenir? Meh klik sini

Jom skodeng :Belog Kami : Notre Belle Histoire

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio