Wednesday, April 13, 2011

photoshoot @ the beach

Assalamualaikum..

alhamdulillah..masih lagi dpt bernafas di bumi Allah s.w.t ni..syukur atas segala nikmat-Nya..smga hari ni kita sntiasa di dalam lindungan rahmat-Nya..

hmm..xabis lagi kisah cuti2 di PD..hiks..lps dh puas aQeel main kt pool..dia ajak g beach plak nk main pasir katanya..kami layan je la..demi nk happykan dia.. :) mcm bese aktiviti photoshoot lagi..hehe..

 ~ using 10-20mm ultra wide angel lense..the beach scenery yg mendamaikan..time ni air surut..so nmpk pasir2 di tgh lautan..dan jgk lubang2 ank ketam..eeee geli..hehe....agk ke tgh baru bole mandi..~

 ~even dh pukul 6pm matahari masih mencanak lagi..so kami cari port di sebalik kapal ni..hehe..redup utk aQeel play pasir n lori dia tu..~

 ~ props of the day..bola besar..hehe beli kt tepi jln on d way ke sini..RM15 jek..ade lg besar RM20..tp beso banget..hehe..~

 ~aQeel dh mula buat beach ni mcm bilik dia..siap landing2 bagai..adeiiii..layan je la..mood tgh happy..bior kan aje dia main puas2..hiks..~

 ~aQel khusyuk main lori..ayahaQeel khusyuk zzzz..ekeke:D~

 ~haha..agk lucu la gbr ni..hubby ye ye nk soh aQeel gelak..tp aQeel mcm heran..napela ngn ayah dia ni kan..ekekek:D~

 ~finally dpt gk kejesama..ape yg penting..kerjasama..hehe~


 ~ouh aQeel ternmpk aeroplane..sgt jakun..ekeke:D~

 ~hehe ringan je bola tu..actually bola plastik tp dia balut ngn kain color2 tu..nipis je..klu basah cpt kering..~

 ~aktiviti main pasir bersama aQeel..dlm proses tanam kaki aQeel..hehe~


~mrka sedang memerhatikan sesuatu..jeng jeng jeng..next n3..~


p/s: alhamdulillah..finally dpt shooting sunset..
p/s2: gbr 1st & last je guna UWA lense..the rests guna kit lense jek..agk susah nk setting utk dptkan tone langit yg biru..mostly utk dptkan biru aku gunakan aperture f/8 - f10, shutter speed 1/160-1/200..klu guna UWA ade polarizer so lg senang nk dpt biru tu..

45 comments:

MrS. F!zA said...

seluar ayah tu nmpk mcm ayah yg lebih main pasir..ekekeke

heppi giler aqeel dgn lori n pasir..xdpt dipisahkan..haha

tahu..tahu..bola tu..nampk mcm berat sbb balut dgn kain bila angkat la ringan je..haha

MrS. F!zA said...

eh lupa haritu msa kt canon fair tgk 10-20mm rege dia rm2500 cmtu..tp tk tnya plk dia diskaun tgl berapa..

NM02 said...

amboi aqeel... berguling sakan atas pasir ye...

Pn. Zana said...

sweet je ball tuh! dh la beso, warna warni lak ..:)

mummy_ayu said...

bestnya..windu laut..mcm nak pegi jugak la..emmm....cum pic2 ko..

yangyuyu said...

birukan la langit guna lightroom:)

semua gambar nice and great...bola sebagai prop juga menambah ceria pada gambar...

haih bila nak dpt UWA ni..

mama_umar_maryam said...

as usual gamabar2 menarik dipertaruhkan,cewahhh,mmg kelaka gamba aqeel konfius tuh ;D

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

hencem betul la aqeel ni...cam nak cubit2 pipinye,...

MRS. K said...

tak paham term2 dslr ni, tapi nice shoot!

Gieyana said...

wehh cantik pic suma..ko increase lg apperture tue smpai 11 sure leh dpt awan biru tue...shutter ko try reduce lg..

Anamarza said...

bestnya pergi pantai

Coretan Terkini: Hari-hari kena goda..bleh tahan ker?

Gieyana said...

opss lupa nk ckp..itew utk ko shoot awan sj ler without object..kalau object mmg susah sket..

atty's said...

sonok duk tepi pantai..next week nak bercuti tepi pantai gak bawak anak2..mak adik badik semua..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

petang camni kami join banana boat tp sy tak naik the banana..tapi nek boat jd tukang amek gambor..siap gelakkan member2 yg tergolek2 tengah laut ehehheh

cantik2 gambar..:-)

maya amir said...

sedap die bergolek2 atas pasir..heheh..bola aqeel dah sama besar dgn die:)

etiey.com© said...

memang lawa sangat gambar-gambarnya suziey.. serius!

Faryza said...

bestnye aqeel main kat beach.. nnt gie family day tak?
ni la 1st time nk bawak amir main kat beach. huhuhu

e.l.i.s.s.m.i.e said...

bestnya aqeel main pasir. my nuha memang balik kg main pasir ajer kerjanya :)

Ummi Eisya&Amani said...

hihi..nak ketawa tgk pic aqeel yang heran tu..lawak tul aqeel ni..

semua picas cantik..yang langit tu rasanya klu edit kat lightroom lagi cun..bagi up skit colour dia..hihi..aku tak pandai guna tapi pernah tgk hsnd aku wat..lagi satu klu wt HDR pun cantik langit tu..prob mmg cantik..suka..suka..

nak tgk pic sunset..aku tak pernah lagi dpt shoot..kena tido hotel tepi laut baru dpt kot..hihii

AshAnas said...

tetibe nk bawak anas gi main pasir pantai lagi...

lia said...

akak reti main dslr tu... gmbr pon lawa2.... kalau lia, mmg guna mode auto jer he3....

Adlin a.k.a Kyra MomS said...

pasir dan lori mmg xdapat dipisahkan dr aqeel hehehe...

nice pic..semua cantik suka tengok...

Dee said...

mana nak cari pasir kt kl ni kan..so, kat pantai tu kasi aqeel main puas2..tgk dia pun happy tu..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

hehe..kemain lg aQeel gelak..
Serius jer muke aQeel tgk aeroplane tu.. ;)

Ummi Danish said...

comeyy aqeel. tk terer bab2 photography ni... so tak leh capture maksud2 tu..hehe

iedaimmi said...

cantiknyaaaaaaaa suzieeyyy pic2 nie :) yg last tu paling menarik hati .. leh balajar nie cara2 nak shoot yg baik :)

Fara_Adura said...

Suziey: Teringat masa mula2 berblog dulu. Pic2 u tade la cam skang.. sama la cm fara.. hehe.. skang da kene dslr..hah ko. Kemain efeknya.. fuh.. rasa cam duk pd gak men bola ngan aqeel hehe

Farra Dhelina said...

nice capture lah!!..

ctk nya bola tu kak..ebsar lak tu..dpt kat mirza ni suka lah dia

nusha said...

amboi,beshnyaaa... tu la kak,lau tiou xpyh byq PTPTN tu xpe gak..sje wat gempak je kot...huhuh..

ummi sofiyyah said...

ooo...baru tau abg aqeel x der gigi depan...hehe...pandai abg aqeel sembunyikan..tp ada satu gambar yg pecahkan rahsia tu...hehe...tp tetap comel....

ibu MZW @ farah idayu said...

sangat cantek la piccas suzie..jelesi melanda.ecehh =p nak kene remabat dslr sebiji ni. rekomen brand pe ye? canon? nikon? sony? wallahh~

Sidratul Muntaha said...

PD...
aih...
chorus tu la tmpt 1st kat pd aku pernh memula pergi/jejak.
pastu merasalah tmpt2 lain..

ALoNa CintamaniszLite said...

syok laa guna lens wide kan..tp akak takde ler lagi..hehe..
insyaallah, di suatu hari nanti, ngee..

Hmm..gambo semua puashati mata memandang..seolah2 akak pun ada masa tu, kehkeh..

cikpuanhady said...

wahh..lawa-lawalah gambar..bilalah nak belajar selok belok dslr ni..hehe

Blogshop kami :Nak cari handbag LV, Longchamp, souvenir? Meh klik sini

Jom skodeng :Belog Kami : Notre Belle Histoire

mamalieyna said...

wow...cunnyer.....semua piccas menarik..~ haih makin teruja utk memiliki 'ia'..hehe..

oooo aQeel dpt new swimming suite eh..lama punya dh tak muat ke..

hahaha..lwk piccas tu kan..si ayah beriya, si anak memandang kehairanan..ekeke..

Adyshariz said...

seyes picture cantek..kalau tak ckp PD org tak tau kot..

mmg DSLR sangat bestt

Nad @ MamaZakwan said...

adoi...bile la bleh dpt amik gmbr secantek ini.....skang ni pakai kamera hp jek, huhu!
:(

fa10 said...

wah... cantik yer guna 10-20mm ni, nak beli kat mesia nanti.. lg murah

mama tisya said...

beso tul bola aqeel tu...sronok aqeel dpt main pasir

gmbr ko naper tkde???


**sok aku dh ada date...entry kaknong tu kt KK..tk bc btul2 ke:-p
tu yg kuciwa nasi goreng ayam tp mcm nasi goreng cina...atas abc tu eskrem

Nana said...

so sweet gambo yg dpt kejesama tu hehehe
klw msk contest bole menang tu

mama rifQy said...

comel ball ituuu!! pasti Rifqy pon sukeeee!!!

aNJe a.k.a MaMa_Balqis said...

wah besaq tol ball aqeel tu, shantek la semua gambo suziey, pandai la suziey snap2 pic...sangat teruja k

Cik Wanie Ghani said...

dah lama x pi PD,
rasa rindu nak pi sana lagi,
hihihihi:)

Huda said...

cantiknye gambar aqeel dgn ball :) huda ada gak plan nk belikan husna ball gini..tp dh bnyk sgt ball dia dlm playtent tu..

ShashaCatering said...

Picture speaks thousond words.

Gambar2 yang menarik ;)

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio