Thursday, April 7, 2011

rindu x dgn budak kecik ni?

Assalamualaikum..

lps dh tamat catatan Diari Umrah aku tu..tetiba mood nk blogging mcm down..sbb aku rs mcm xtau ape aku nk tulis..hehe..but then teringat mcm dh lama xupdate pasal aQeel..yg skang ni dh smkin besar..mcm2 kerenah..klu berckp tu mcm mak nenek dh..ekeke:D haih..kadang tu mmg menguji kesabaran..budak nk membesar..cenggini la yek..hehe..


 ~rs mcm kejap je aQeel membesar..even byk ragam tp byk gk la yg bole diharap utk tlg2..1 thing yg paling aku suka..dia syg harta..ekeekek:D ~

 ~learning improvement alhamdulillah so far memberansangkan..tu yg xsbr nk masukkan skool..biar dia ade proper teaching n learning..sedari kecik ni kena masukkan nilai2 murni, dedahkan dia dgn ilmu2 agama, kenalkan dia kpd Maha Pencipta, ingatkan dia balasan Syurga dan Neraka..kukuhkan asas agama sbgai tiang utk kita bina dgn asas dan pegangan yg teguh..agar binaannya xcondong dan terpesong dr acuan sepatutnya..~

~ni hasil tgn aQeel..ala actually puzzle jek..iPhone aku tu dh jadi hak dia skang..conquer abis..ni 1 of the puzzle game dlm tu..penuh album ngn gbr puzzle dia jek..lps dh siap dia g touch plak ikon camera...makanya tersnap ler gbr ni..adeii..tp at least bgs jgk game ni..coz now dia dh pandai mengenal bentuk..alhamdulillah..~


p/s: anak umpama selembar kain putih yg Allah hadiahkan utk kita mencorak mengikut kehendak kita..coraklah ia dgn corak yg indah agar dpt kita jadikan 'selimut' sbgai pelindung dr api neraka di akhirat kelak..pelaburan paling berharga adlh ank yg soleh dan solehah..bentuklah mereka sedari mereka kecil kerana acuan inilah yg menentukan saham akhirat kita..wallahualam..

39 comments:

CiK Jue aka ibu FarisYah said...

makin pandai budak kecik ni sekarang ye....comel je...

MrS. F!zA said...

serius..kita pon terfkir2 nape dah lama tk nmpk muka aqeel sejak akk gi umrah smpai skrg..ekekeke..now dah nampak pon.. hihi

* insyaallah selagi kita mendidik dgn ajaran yg betul anak kita akan terpelihara akhlak dan aqidahnya kan..

mama tisya said...

makin beso makin byk ragam ..kena sbr melayan kn...kdg2 byk pertanyaan smp tk terjwb...ehhehe

NM02 said...

yey!!!!! aqel dah kembali bersiaran... berubah dah muker dia. makin macho laaa

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

memang rindu banget dengan encem boy ni tau, dah lama suziey tak update citer aqeel, balqis pun suka main puzzle gak, bestkan dapat menguji minda anak2 melalui cantuman tu, wah dasyat aqeel dah pandai pakai I phone, ape laie kasik oreder la satu kat ibu tau...

Ummi Eisya&Amani said...

baru semalam je teringat ka aqeel..nak tanya ko,mana pic aqeel..sekali dah ada..sampai agaknya getaran tu..hihi..

dah besar dah aqeel..mcam2 dah pandai..moga aqeel terus membesar dengan sihat dan jadi insan yang solehah dan memperjuangkan agama

bonda dadif aka akish said...

ahaaa..baru nmpak muke aqeel nih..=)

Farra Dhelina said...

'anak umpama selembar kain putih yg Allah hadiahkan utk kita mencorak mengikut kehendak kita..coraklah ia dgn corak yg indah agar dpt kita jadikan 'selimut' sbgai pelindung dr api neraka di akhirat kelak..pelaburan paling berharga adlh ank yg soleh dan solehah..bentuklah mereka sedari mereka kecil kerana acuan inilah yg menentukan saham akhirat kita.'

suka dgn kata2 akk ni..setuju sgt2..

mudah-mudahann

mummy_ayu said...

wah..makin tomei la hero nie..ye la lama ko tak cita kan...
esok jadi kan? makan mana beb?

mummy_ayu said...

wah..makin tomei la hero nie..ye la lama ko tak cita kan...
esok jadi kan? makan mana beb?

momguess said...

R
I
N
D
U

e.l.i.s.s.m.i.e said...

hari tu masa umrah dia ok ker kena tinggal..dah besar dan makin bijak budak hensem ni..nak buat menantu boleh..hehehehe

mama_umar_maryam said...

rindu lerrr..dah abis n3 'jejak umrah' mamanye nk tgk anaknye pulak ;)

Fara_Adura said...

Wawawa aqeel makin ensem la. Lama tak tengok dak kiut neh. Cop bole? Hehehehe. Suziey, fara da kembali aktif. Ecece. Love ur blog act. Pic cantek2.. hee

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

bijakk bijak...alamak, tiap kali mai umah suziey mta sy sakit..simptom mengandung kot..kali ni takleh tgk kaler terang2..huhuhu

Lia said...

comey aja aqeel senyum...

~~@lyci@~~ said...

rindu nk tgk aqeel posing2 ;)

Nana said...

tersangat la rindu ngan budak putih gebu ni hehe
dah lama xnengok muke aqeel kat sini
rumah pon dah lain ni hehe

lia said...

budak skng cpt teror bab IT kan...

SyaNa said...

ensem!!!
ade tips tak nk ajar anak syg harta
hahaa sbb mak pak dia kadang tu pegang ape pn jahanam
so xmo la anak jd gitu
kekeee

Mama Zharfan said...

sebijik muka u kan ur boy ni heheheh

UmiDAnisH said...

wahh, makin encem la.. bijak plak tu.. bagusla kalau kita sebagai ibu bapa selalu mengingatkan yang baik2 sahaja pada anak kita, moga didikan kita mendorongnya kepintu syurga.. amin

etiey.com© said...

wah dah besar budak kecik ni. hehe... suziey, tang iphone tu sagt setuju. budak mana yang tak suka. semua dah bertukar tangan jadi hak dia manjang

~@mOi ~~ said...

suka baca blog akak!!! mcm2x info leh za dpt.. yg plg bes entry pasal mekah tu.. nk menitis air mata baca.. huhuhu

LilyAzliyana@MamaZaraZareef said...

hehe..Zara pon suka godek2 main puzzle kat nset papa die..puzzle yg senang2 mmg die dh pndai main sndiri..tp yg susah2 mmg mama or papalah jadik mangsa kena melayan..=p

BabyIntan said...

Ye lah lama noh tak nampak aqeel dlm blog nie...hari nie br nampak, makin ensem!

Anak sememang nya akan mengikut 'acuan' yg kita berikan kan ;)

Huda said...

rindu2 :) senyumannye yg menawan ...ahaks :) cantik rumah akak skang :) sweet cyan :)

Imaan09 said...

mesti laa rindu..lama dah xkuar muka comel tu..

Liza said...

Comeinya Aqeel skang..... Geram tengok.

~Siti Hajar~ said...

Tertunggu2 jgk n3 psl Aqeel ni, dl sy silent reader je kat blog suziey ni, mmg ikut jgk citer hencem boy ni, tp pas blk umrah trs xde citer psl Aqeel, dh nmpk lain Aqeel, dah besar gitu...hehe

Lentur buluh biarla dr rebungnyer kan...Sga Aqeel jd yg soleh yer..

Nia said...

dah besar dah anak bujang Suziey ni..hehe.
rasa sekejap je kan, anak saya pun sama. tau2..eh, besor dah budak kecik ni.

Adyshariz said...

budak2 mcm ni la suziey, hariz tu hphone ibu dgn ayah dia pon dh mcm dia jadik 1st owner...2nd baru kami,

aqeel nmpk matang dan encem dlm pic ni, Alhamdulillah dh besar pon kan

Nadiah Sidek said...

lama dah tak tgk aqeel..nmpk mcm budak besar dah dia

maya amir said...

pandainye die berposing..lentok sana sini:))

kuntumz said...

aqil yg comeiii...
kiter suka ayat suzie yg last tu....nk mintak izin copy paste boleh??

ieda said...

sekejap je anak2 nie membesar kan .. aqeel sgt2 cumei ... mcm bonda dia .. cunnn :))

reitak said...

dah bertambah ensem!!

I dah lama tak sempat blogwalk and singgah sini...blog sendiri pun macam neglected!

mamalieyna said...

alaaa rinduuu sama aQeel encem...nnti tempek2 lagi piccasnye...dh mkin bijaksana nih~ ^_^

haa lama nk tnya, camna keadaan aQeel without ibu & ayahnye di sisi baru2 ni?..ke dia dh biasa...huu~ aQeel faham ke ibuayah pergi umrah?..hee..saja nak tau experience..hee..

zura@iwan said...

rindu gk kt aqeel....makin bsr makin byk ckp kan...best je...hehe

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio