Tuesday, May 3, 2011

a journey to cherating - lunch @ ikan bakar sekinchan

Assalamualaikum..

alhamdulillah..selamat pergi dan selamat kembali dr Cherating..kami gerak hr sabtu..kebetulan dh tghari n it was a lunch time, so decided to have a lunch @ ikan bakar sekinchan, gombak..1 way la nk masuk hiway karak..br ku tau rupanya kt situ mmg cuma ikan2 bakar jek..xde menu lain mcm nasi goreng or mee goreng sume tu..hehe..ths is our 1st try..ok la..taste not bad..

 ~aQeel tgh khusyuk dgr upin ipin..klu tgk xdgr so trpksa la buat cenggitu..coz environment kt situ agk bising..bising ngn lagu yg kedai tu buka...hehe..~

~this is mine..apple kasturi..im loving it ! ~

 ~it was hubby's..teh sekinchan ais..yg itam tu gula merah..not bad la rasa dia..bayangkan berapa agk2 sugar level dlm air ni? ekekkek:D~

 ~jeng jeng,...agk2 ikan ape ni?~

 ~ikan pari bakar..sambal tu sedap! if im not mistaken..price dia dlm RM23..besenya rege ikan bakar ikt market kan..ikan2 ni bole pilih sdiri..so bole la plh nk size besa ke kecik..~

 ~ yg ni xkan xkenal..hehe..ikan keli bakar..~

 ~sambal belacan, cili kicap n air asam..aku pn confuse nk mkn ngn apa...nk mkn ngn ikan dh ade sambal..nk mkn ngn ulam2 or timun xde plak dia bagi.so aku just colek sket2 je ngn ikan bakar tu..ekek:D~

 ~yg ni bkn sekinchan pnya menu..ade pekerja tu tetiba dtg tnya nk sup or kuah kari x..then kami pn ok je la..rupenye dia order dr stall dpn kedai sekinchan tu.haih..mcm2 cara org buat bisnes..org tu sewa tpt ngn sekinchan n bole jual kt customer yg mkn kt situ jgk..tp for me..klu mkn ikan bakar better not to take any kuah..spoil la nikmat ikan bakar tu..bg aku ler..aku suka mkn ikan bakar itself ngn nasi putih jek..br la feel gitu..hehe..lain org lain citarasa dia kan :)~

 ~kesayanganku..hehe~

~our LOVE :)~

then dh kenyang2 tu..gerak ke cherating..adeiii..dekat 3 jam jgk perjalanan..smpai cherating kol 5pm..check in hotel terus g beach join game..hehe..

to be continued...

38 comments:

mama tisya said...

ikan bakar sekinchan gombak tu yg dkt prima sri gombak ke??

MRS. K said...

penah makan sekali kat kajang! sambal die memang beshhh

mummy_ayu said...

cedap tu.tambah2 ikan pari bakar tu...lama tka layan ikan bakar..cedap tu..

fiza said...

Adoiii...tgk ikan bakar pepagi nih lapas plak perut ☺☺☺. Nampak sedap jer.

etiey.com© said...

tengok gambarnya sudah tahu ssangatlah sedap korang makan kan.. hehe

bonda dadif aka akish said...

vavava...gambo dia...mmg boleh buat org tangkap leleh la suzi...

=)

Ieda Al-Habsyi said...

air sekinchan tu nampak pekat sungguh, mesti sedap kaw2 kan :)
Jerawat Subur Macam Bepop Lawak Kampus!

ALoNa CintamaniszLite said...

skang mmg tgh femes ek sekinchan ikan bakar ni. Byk cwgn kot?? Akak taknah ler lagi gi makan sini..restoran rubiah suparman pun tak penah sampai lagi. Restoran Rebung chef ismail tu...lagi laa tak penah pi..hehe..

Kalo nk atur gi makan kat restoran2 cenggini..mau kena dok 3-4 hari kat KL..kehkeh..

Gieyana said...

perghh..nmpak sedap lah..terliur!

hurmss..x jauh gak ler kan Cherating..nk pegi lah! ada kwn kt sn..:)

Farra Dhelina said...

mak aii..sedapnya ikan bakar pari tu..

syanasaid said...

sama..aku pn suke mkn ikan bakar ngan nasi putih
biar jek mkn kering2 gitu xde kuah
baru mantoppps

Mama Zharfan said...

dekat2 dgn area umah me tu --tp me belum pernah try mkn kat sekinchan ikan bakar ni lagi, sbb me tak suka ikan bakar heheheh

~@mOi ~~ said...

adoi... seksa tgok gamba2x ni kak. meleleh air liurrrrr...

lia said...

selalu dgr tp x pernah g try....

mamalieyna said...

waa best2...! tertelan air liur den..hehe..

tak sabar nk bca next episod..hehe..

@e_da said...

tgh lapar tgk entry ni.. sedapnya ikan bakar.. terliur betul la... nanti nak try gakla tempat ni

ibuayahdamia said...

owhh sekinchan yer..semalam otw balik dari lumut lalu jalan sekinchan tu....

nak gi cherating memang lalu sekinchan ke??

Nurhayati said...

adeh..puasa2 ni la tgk makanan semua sedap2. tapi ikan bakar mmg feveret. huishhh

mama tisya said...

lawak la bc komen ibuayudamia tu..tk bc btul2 la tu..nama je sekichan tp kt gombak...hehehehe


**hah kedai ni dkt ler ngan umh mak aku..tmpt br, byk gk restoran br2 naik...

**egg tart tu mmg br tp tkla br sgt..dh beberapa bln..aku dh 2x mkn..sedap la tekak aku..tekak org lain tktau:-p jumaat ni tk sure party mn...kalo jmaat ni ko nk bli kt klcc kimslm je la..jenuh Q pjggggggggg

mama_umar_maryam said...

bukak dah caw ikan bkr sekinchan ni kt bangi,ko tau,sumer rest nk bukak caw kt bangi nih,tu yg kitorg malas nk kuor g kl,hahahaha
eh eh..mule2 ko g PD,pastu aku plak, ko g cherating,mgu depan aku plak..mcm plan same2 plak..cume lain2 waktu je ;)

Umi Izz said...

owh, kat bandar tun razak tu ada satu sekinchan.. terliur tgk ikan pari bakar tu peberet umi tu.. nnt nak p la dengan abi, banyak kali nak g tp asyik tak dan je.huhu

mama tisya said...

a&w dlu ada kt klcc now dh tkde....
egg tart bkn br 2 bln tp beberapa bln..heheh..bkn smua outlet ada egg tart..only selected je..egg tart die sedap la cz yg biasa aku mkn kt bakery shop rs muak..yg kfc punye tk muak

dilazfamily said...

cantiklah gambar2 nie
makanan tue sedap yer

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

tak pernah cuba lagi sekinchan ikan bakor..selalu makan fendi ikan bakor kat PJ..eehe tapi situ ade goreng2 tau..masakan panas..nasi goreng, bihun n bla bla bla...:-P

ieda said...

sedapnya dikkkk ikan pari bakar tuu .. dulu mak akak rajin buat .. sbb dia ada belajar sos tuu .. skrg dia dah lupe .. kalau tidak leh akak lak yg buat :)

ermmm sedap tul tgk minuman tuuu .. rasa pulak dahaga nie :))

Nana said...

terlior plak tgk ikan bakar ni
aku tak pernah g makan sini
sebab dlu adik aku selalu bw blk
dia keje sini hehe
tp dia dah xkeje ni
tingin plak k g makan situ

Ummi Danish said...

tak nak mkn kt ikan bakar sekinchan tu, walhal dekat je ngan umah... nnti nak try la.
gambar aqeel tu cantik sgt. nampak klasik tau...

Fara_Adura said...

Suziey comei!! Laporr tgk lauk2 tuh.. laporrr! Kejam sungguh ko neh suziey. Harus terjah sekinchan ney hak3

AshAnas said...

lama tak bw, rindu sgt... doakan shira ye kak... 16days to go nih...

MamaRifqy said...

applekasturi...teringat yang kat secret recepi !!sangat mabelesssss

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

wah bestnya ikan bakar, kalo kita pun suka makan dengan nasi putih je, kalo berkuah nanti jadik spoil selera...

Cik Wanie Ghani said...

alahai,
sedapnya ikan bakar,
tapi wanie x mkn ikan pari,
mcm mana tue...

wow,
air epal kasturi,
kegemaran hamba jugak:)

MamaYatie said...

uisskk...marbeles nya ikan bakar...tak leh tahan menengoknya..mau meleleh air liuq

♥MiZz-siHa♥ said...

xpenah try lg..tp,dah bnyk tgk n3 sekinchn nie...tgk ikan bakar pati tu..mmg telan air liur la..

Zue AnnaLeeya said...

sedapnya ikan pari bako...

terliur sudah...

NurShahFamily said...

ikan bakar tu nampak sgt sodap la hehehe

ibuayahdamia said...

ngeh ngeh ngeh..rupa2nya sekichan tu nama restoran daa

azlinaresad said...

makcik.. ensem la mamat yg ade title "kesayanganku" tu... wakakakaa... bagi makan cukup ekk. macam berisi je syah! hati senang lenang... kui3.. bila nk buat makan2 nie... jgn lupa kami 11 (ko tau tak nape 11)

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio