Friday, May 6, 2011

memukat ikan di pantai cherating

Assalamualaikum..

1 of the activity for family day @ cherating adlh memukat ikan..mcm nelayan dh ni..hehe..xsngka plak even kt tepi pantai je pn bole dpt hasil yg lumayan..

 ~tp ni bkn team kami rasanya....~


 ~byk jgk ikans..hehe..panjang nya ikan tu..~



 ~ikan ni hidup lagi tau..nmpk mcm dh mati kan..aku geli nk pegang..~

~tp aQeel relax jek..ekeke:D kagum btl:p finally kami lepaskan ikan ni ke dlm laut :)~

p/s: ni je la kot utk kisah kami di cherating..hehe..family day xtvt mmg aku xamik gbr..bz tgk org main game..ekeke:D
p/s: finally abis gk story cherating ni..hiks..nxt week seminggu kot blog cuti sbb aku g holiday..klu ade pn live n3 je la kot..hehe....

17 comments:

Farra Dhelina said...

heee berani ye aqel pegang kak.. ikan fresh tu..buat bakar sdp ni

MRS. K said...

review pasal hotel...

♥MiZz-siHa♥ said...

waa..meriah ikan tu..bnyk btl..
syoknye suzie..p holiday je..best btl la.

etiey.com© said...

mak hai banyaknya.. wah aqeelll leh pegang lagi yer

eima said...

ARi tu waktu blk kg rompin pun ade org memukat ...
semua ikan die lepas ...amik udang je..klu org ramai kat ctu nk amik dipersilakan kate nye
sbb musim udang kate nye...huhu

NM02 said...

ahhh... rindunya kat legend cherating.. tetiba! hehehe

mamalieyna said...

huwaaaa bestnyer tgk ikan laut idup2..hee...kita jumpa kt pasar je sllu...fresh kt laut tak pernah lg...syoknyee siap ada aktiviti memukat ikan .. ^_^

waaa cayalah aQeel..relek je pgg ikan idup ye..

Ummi Salsabila said...

Banyaknya ikan! Kat tepi2 pun meriah ek! Aqeel is brave boy!

MamaYatie said...

hui..berani anak teruna ni! bagus2x..byk giler hasil memukat tu yer..semua lepas balik ker suziey?

ieda said...

berani tul aqeel tuu .. ermm x geli kan .. kalau akak ok je .. suke pegang ikan2 nie .. ikan laut ok lagi ... yg geli kalau ikan sungai ..

ps : dik ke cherating pahang kan x cakap pungggg huhuhu

Sz said...

aqeel sgt berani la pegang ikan hidup ye..
klu untie tak beraniiiii...heeee

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

wah banyaknya ikan suziey, aqeel tak takut langsung ek, kita suka la kalo bab mancing + menjala ni

Nana said...

banyak nye ikan
apa nama ikan aqeel pegang tu ek
aku bab2 ikan ni fail skit hahaa

Zue AnnaLeeya said...

brani aqeel pgang ikan tuh... klu airel, jgn hrpla nak pegang... hehhe...

sonot erk pi cherating... tp ngapain nggak dibilang awal2 dong???? huhu...

momguess said...

aku teruja tgk gbr ikan tu

~@mOi ~~ said...

wah, braninya aqeel pegang ikan tuh.. hehehe

cikpuanhady said...

waahhh..maintain je aqeel pegang ikan tu..cayolahhh..

Jom join :Nak menang souvenir dari Swiss? Meh join MBS Giveaway

Belog kami :Notre Belle Histoire

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio