Thursday, May 26, 2011

the museums @ Kuching

Assalamualaikum..

ok lps lunch nasi ayam penyet..kami melawat muzium2 plak..aku bkn jenis yg suka g muzium..tp bila g tpt org aku suka sgt g muzium..muzium KL pn dh berkurun aku xpegi..ekeke:D muzium2 ni terletak btl2 dekat bandar Kuching and they are nearest each other..so senang je nk pegi..

haih..bole plak nk g jln2 terlupa bawa DSLR..missunderstanding..aku ignt hubby dh bw..hubby ingt aku dh bawa..ha elok la tu..at last iPhone je la..

~ni sekitar waterfront Kuching..xnmpk la yek statue cat..ekeke:D ha tu aku dh tlg labelkan..so bole la dpt gambaran sket kan camne kt Kuching tu..bg sape yg xpnh pegi la..:)~


 ~sempoi je muzium ni..dlm muzium xleh bawa kamera..masuk pn free jek..n kami la satu-satunya pelawat..hehe..~

 ~mentang2 xde org..aQeel buat muzium tu mcm lalaland dia..ekeke:D~


 ~bila tgk kwsn ni ade sejarah2 Mekah n Madinah..terasa mcm pegi muzium 2 masjid suci masa umrah dulu je feel dia..haih rindunyaaaaa..~

 ~then pegi plak muzium ni..dlm dia binatang2..ala2 zoo utk binatang yg diawet..hehe~

 ~unik batu ni kan..xsure la mmg asli atau org buat..~


 ~suka tgk kwsn ni..tpt dan cara pemprosesan minyak kt Miri..~

 ~gbr iPhone..cenggini ler..xclear..huhu..~

 ~before balik sempat g pasar satok..nk beli food aQeel..dia kan xmkn lagi..tadi org lunch dia lena dlm stroller..pasar satok hnya dibuka weekend jek..sabtu dan ahad 48 jam..so klu pegi hari biasa cengginiler keadaannya..lengang..cuma ade pasar basah jual bahan mentah dan ikan terubuk masin :)~

 ~ kt sana jenis tembikai dia cenggini..lonjong..murah giler..kami beli ler 3 biji pastu letak dlm fridge..perghh nikmat btl mkn time pns2..manis dan merah isi dia..~

 ~beso giler tembikai ni..~

 ~tetiba je tersesat gbr ni..haha..ni 1st nite kami kt sarawak..lps pekena seafood kt topspot, lepak2 kt waterfront..ade jualan gk..best..n cantik ngn keindahan lampu..hehe xbyk amik gbr sbb badan dh letih..otak terbayang katil jek..hehe~

sambung lagi :)

16 comments:

♥Mrs.Eady♥ said...

biler la nk smpai ke kuching nie :)

nieda said...

Kat Kuching byk betul muzium. masa kiteorg pergi bulan 1 hari tu tak jalan pun kt semua muzium.penattt

Nana said...

tu ler dalam muzium tu xleh amek gmbr
aku ingt nk curi2 amek gmbr tau
tp amrul xkasi
dia kata baik xyah
sebab time dia g ngan kawan2 dia dulu
seme gmbr2 dalam muzium yg dia amek curi2 seme xjadi..
time tu gmbr pakai negatif
seme itam je..
mcm sumpahan ke apa haha
ada "sebab" kenapa dia xkasi amek gmbr dalam tu

mummy_ayu said...

best tu..
tambah2 part tembikai tu..3 RM 10 murah giler...dah la besar..
yum yum..

etiey.com© said...

tak pernah terfikir nak pegi muzium ni.. dah banyak kali pegi sarawak... asyik dok pusing kedai depan water front tu je.. walawei yg paling best.,. mee kolok seberang waterfront tu

mamalieyna said...

syoknye..merasa suasana tmpt orang kan..jauh perjlnan luas pemandangan n pengetahuan...best2x.. ^_^

ch@ said...

bestkan jalan2 kat sana, kita cuma rasa aneh je bila bangun pagi dah mcm tgh hari, matahari tegak atas kepala, sebab kat sana siangnya cepat. pukul 11.00pg dh mkn tgh hari. hahaaa.

muzium ni, kita tak ingat ada masuk ke tak.rasa macam ada masuk, tapiii muzium kucing mmg wajib masuk =)

Ummi Salsabila said...

murah2 lah maknan kat pasar dorang ni.terkejut bagai bila dgr.pantang jauh kan kak.

kami xpi muzium sabah pun.tingin gak sbb keunikan dorang.tp hubby matikan air.ekekeke.tak mnt la tu.:p

Ummi Eisya&Amani said...

gmbr pic iphn pun cantik gak ni..best tgk korang jln2..

Fieza79 said...

fieza smpai sana haritu tk pegi lak muzium tu..tkde dlm senarai lawatan hehee...

best je kan mlm2 ambik angin kat waterfront tu..sejuuk je..

Mama Zharfan said...

pic last tu sgt lawa :)

Edy Zaidi said...

negara org dah sampai, sarawak gak xsampai2...huhu

Gieyana said...

mula2 ku tgk 1st gambar ko siap label lg..da dewan Rakyat..ko g melawat situ gak ka? Kekeke..

Mcm muzium kt lgkwai jer..x da owg masuk gak..or myb org zaman skrg x minat g muzium kot kan..

MamaYatie said...

kebiasaannya muzium mmg tak leh amik gambar kan?curi2 ambik pakai ip boleh ker?hehee

a'ah unik la batu tu..org ukir ke hapa..

ALoNa CintamaniszLite said...

uish..temikai dia suziey!!!!! temikai tu mahai tau kat semenanjung..rm2.90 sekilo...uwaaa...bestnyer..temikaii!!

muzium dia mcm tak menarik je lanskapnya..kan..tp ada info yg menarik leh ler cover2. Tak p rugi lak, kan..hehe..

Huda said...

x dpt pegi tgk blog akak ni pun rasa cam dh pegi :) best tgk sume pic ni :)

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio