Wednesday, June 8, 2011

blogger gathering @ birthday party

Assalamualaikum..

aku terrrrsangat la suka pegi besday party..becoz i love cake to the max..hehehe:p ok last sunday dpt invitation from tokey cake utk her son 4th besday bash..since hubby xde that weekend, so aku menjadi independent mom..in fact, ayu pn jadi independent mom..so kami car pool dgn cik puan nett yg single mom..eh len mcm je mknanya yek..ekek:p actually askar2 nett sume di kampung..

ok lets the picture tell us the story..hehe

 ~gbr ni pinjam dari Sall...kami smpai agk lewat..dlm kol 4pm..smpai2 Sall plak nk balik..haih xsempat nk beramas mesra lama2 yek sall..hiks..dgn aQeel nya yg ketakutan ngn clown..aiyakkkk..~

 ~pose ngn zura..at 1st aku mcm dh pasan zura ni dh pndang2 aku..aku pn bls pndanglah..after a while kami berpandang-pandangan (ecewah:p) zura dtg kt aku n tegur..ish malu ai..sori ye zura..i know u cuma xperasan bila jmpa in person..hehe..xsngka dpt jmpa zura kt sini :)~

 ~ the bloggers mummy united..hiks..haih nmpk masing2 senyum bahagia..lps pose je sume mcm tarzan balik..maklumler bw askar2 kecik..cenggitu ler..tp aku maintain (buat masa tu la:p)..aQeel yg sgt2 behave sbb ade mr clown kt situ..ok meh aku kenalkan walaupn korang dh kenal..frm left adlh tuan umah yg menjemput..e-CaR, zura, watie wynn, aku, nett (duduk sblh aku), ila fazilah (berdiri blakang nett), mummy ayu..~

 ~mr clown sedang memujuk aQeel..n finally aQeel ok..xtakut lagi dh..n behave jek..hiks..~

 ~mr clown buatkan jamp ben10 katanya utk aQeel..tp aku tgk len macam je rupanya..ekeke;D~

 ~aQeel yg baru nk ok..hiks..~

 ~the bachelors...cuma xde mak tiri amy..kalau ade fira lagi best nih..hiks..~

 ~haih..ank sape la yg xdok diam tu..tgk aQeel..maintain..ready nk nyanyi lagu negaraku..ekeke:D ramai ckp aQeel dh tembam sket..emm..well aQeel mmg kuat mkn skang..kejap2 kang.. "ibu..aQeel nk eat..aQeel hungry" ..haih..so fasa dia xmoh mkn dh berlalu..ha klu ank korang xnk mkn time umur 2-3 thun tu dont worry ok..that phase will be gone by the wind..akn tiba time dorang kuat mkn..hiks~

 ~ok baru la sumenya behave..haih..mmg cabaran nk amik gbr bebudak ni..sbb tu penting nya DSLR..dorang bergerak pn bole captured without shaking..tp since aku independent mom that day kan..so xleh nk bw DSLR..~

 ~tinggg....korang teka la yek ank2 blogger mana ni..ekeke:D~

 ~me n watie wynn..yushua relax jek..mcm xde ape berlaku..dia dgn dunia dia..~

~wth nett aka driver of the day..hehe~

 ~ayu dan askar2 nya..kami berjaya membakar beberapa kalori lemak di IOI mall hari tu..~

 ~after the event, kami g IOI mall..fuhh kt sini sume kanak2 riang menunjukkan tahap keaktifan yang memberansangkan..aku n ayu dh mcm tarzan dh nk mengawal bebudak ni..adeiii..~

 ~but..after all, we had join n we had fun..syiok jgk skali skala lady's day out kan..but wth kids..xde bachelor2 lagi dh...hikss~

 ~ ye pompuan di dlm gbr ni.. (yg di penjuru bwah ni yek..bkn gadis ayu di belakang itu:p)..dia sgt santai..hanya senyum manja melihat aku n mummyayu berlari2 anak mengejar anak2..ok xpe..sabar..sabar..~

 ~mummyayu yg kelam kabut nk handle budak2 kt troli tu..erkk..termasuk ler anak teruna ai tu..ekeke:D~

~konon beli donut ni bole turunkan tahap keaktifan mereka..ouh sangkaan kami silap..hebat jgk bateri dorang ni..~

ok tu jek..thanks to e-CaR for inviting us to the party..like juta2 kali..xsabar nk tunggu invitation dr geng bachelor..koboi party katanya...ouh i likeee.. :)

p/s: suka sgt bila dpt invitation besday party..alhamdulillah..ianya jg rezeki kan :)
p/s2: theme adlh toy story..blue & yellow..so ramai yg pakai biru..mcm gathering gelombang biru plak rsnya..ekeke:D

23 comments:

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

wah best2 meriah banget, suka tengok geng bachelor ni kemana2 pun bersama, aqeel dah makin berisi ek suziey, awat moody sangat tu...

♥Mrs.Eady♥ said...

wah!seronok nyer berkumpul ramai-ramai mcm ni :)

MamaYatie said...

wow! memang best ni..tiba2 rasa semangat nak gathering ngan geng2 notiku..hahaa..

yer la suziey, aqeel dah chubby sket..esp bila tngk gmbr hak berdiri ramai2 tu..budak2 mmg gitu kan..ada masa selera menjadi2..now,kat umah saya si mek sarah tu kuat makan..hehee

notti netti said...

eh? pehal gigi aku terjongket skit eh?.....

etiey.com© said...

wah happening! heheh aqeel... samalah dengan eysraf.. pernah terjumpa clown di low yat, sampai terketar ketar takut dengan benda tuh... sabio je lah...

best..best best!

UmiDanisH said...

seronoknya... hihih

Gieyana said...

dpt invitation gak tp jauh nok! Wahh zura pong ada disini..so Akil zura btemu Aqeel ko lah yer? Hihiih..

Seyess mmg happening uols..:D

fiza said...

Meriahnya ☺☺☺, rugi tak dpt join.

My son sampai skang umur dah 4 tahun masih takut ngan clown. Tak tau nak buat mcm mana dah. Kalau attend bday party yg ada clown memang dia melalak² tak hingat, kesudahannya...kitorang stay kejap jer sbb dia sibuk nak balik...haihhhh...

@e_da said...

seronoknya dapt kuar sesama eve hubby masing2 takde,.. syokla besday party ada clown meriah budak2.. mak2 pun meriah sama together2...hihi

NurShahFamily said...

wahhhh bestnyer u all...

jeles nie huhuhuhu.... jeles cz tak dpt jumpe cam tu hehehehe al-maklum la saye di johor hehehe..

apepun mmg best sekali sekala dpt jumpe cam tu kan.. asyik baca cite kt blog je..

Nana said...

aku xsempat nk g beday eiyman
klw tak bole togeter2
eh aqeel nampak berisi la..
geram nak cubit2 je haha

fazilzura said...

SGT2 SONOK oceyyy .. besh bangat party tu .. gambo je lum di muat turun kan, dh ler lupo bwk kamera bagak ku huhuuh , kalau x ..sure lg sakan berposing..
tu ler, daku memula cm pandang2 jeling,takut saloh org.. terus g jmp kak ecar tuk kepastian , bile dh pasti baru ku terjah .. ghupe nye betui.. ibu Akil ketemu dgn ibu Aqeel jua akhir nye..

heheh cian aqeel , tp last2 dia ok dgn abg clown tu kan ..

mamalieyna said...

waaaahhhhhh bestnye mereka..hee~

mesti gamat suasana kan..anak2 ramai..hee~

same goes to arif, sgt2 takut dgn clown, mau nangis dia kalau jumpa..terserempak kejap je pun, dh berlari mcm lipas kudung, takmo lalu sebelah mr clown..ekeke..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

wah..bestnye dpt kumpul ramai2..Happening..

~Siti Hajar~ said...

Dah tgk citer ni dlm blog mummy ayu tp ttp suka utk bc n3 sekali lg di cni, bestkan sesekali jejalan dgn kwn2 xpa hubby, anak2 plk btambah aktif bila ada geng...

Suzie, bpa kalori hilang hr tu..???

mummy_ayu said...

finally....aku cilok gambar ckt ek...

Farra Dhelina said...

a'a la aqeel nmpk berisi! comey..

bestnya..klu dpt pgi..msti dpt jumpa akk kan.. rindu lak! ;-)

Nurhayati said...

wowee sangat meriah.

mama tisya said...

ingtkn masing2 bw kete sendiri pastu konvoi rupanye naik kete nett ek...mmg berjasa la gen2 die...heheheh...

uiks ada gk selit maktiri:-p

ieda said...

syoknyaa jumpe blogger2 nie kan suziey .. hermm bila nak jumpe akak lak nie ?? :)) insyaallahh ada jodoh ..

hermm sat nanti nak terjah blog2 blogger2 yg manis2 semua tuu ...
anyway eppy bday buat bday boy !

Cik Wanie Ghani said...

bila akak ckp pasal gelombang biru,
teringat masa 1st time jumpa akak masa gathering kat tasik titiwangsa tue,
mmg best sgt2,
rindu saat2 itew,
x nak buat lagi ker?

MrS. F!zA said...

mmg betul pon..sekali tgk td dh perasan aqeel dh berisi..hikhik.. aah kan tk pyh risau la bila tiba msa nti ank yg tk selera mkn tetiba selera..sama cam darwisy skrg mkn nsi semulut 2 je sehari..huhuhu

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

party ni buat kat scriptory box ke? cam familiar je tempat tu..huhuhu

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio