Thursday, June 9, 2011

muzium kucing @ Kuching Sarawak

Assalamualaikum..

haih rasanya story sarawak ni pn dh agk basi..tp xpela..aku sambung gk..for the sake of sharing those info..bole jadi guide utk korang yg nk ke kuching in future..insyaAllah.. :)

ok..before kami ke kota samarahan n stay 2D1N kt sana, kami sempat la pergi masuk muzium kucing ni..muzium yg sgt heboh diperkatakan kalau pegi kuching sarawak..hehe..nk ler tgk ape ade dlm tu..imagination aku, dlm muzium ni ade byk spesies2 kuching yg pelik2 yg kita xpnh tgk..and ade la tinggalan sejarah dia..n aku bayangkan jgk kuching2 ni diawet..hehe..rupenye tak..ha jom tgk ape ade dlm tu..

~hehe before tu breakfast dulu kt nasi lemak sedap ni..mmg sedap sgt sambal dia..nasi pn sedang elok je lemak2 lembut gitu..~


 ~serunding ayam..sedap gk mkn ngn nasi lemak..~

 ~ni ikan masin goreng berlada..sgt sedap..mkn camtu je pn sedap..hehe..~

 ~ok smpai dh muzium cat..~

 ~ ni bkn main entrance, ni just logo je kt bhgian blakang building..actually dlm ni ade office gk..muzium kuching trletak kt ground floor jek..~

~ianya terletak nun di atas bukit..klaau dr bandar kuching pn bole nampak..hehe..tp mmg peaceful..

 ~ok ni entrance muzium kuching tu..xberapa besar sgt..bkn 1 bangunan ni muzium..just mcm kt corner lot jek..nk masuk xyah bayar..tp dia caj utk hrga kamera..i mean kalu bw kamera utk amik gbr dia caj kt situ la..klu Digital Camera = RM4, Hp camera = RM3, Video Camera = RM5 ~

 ~hehe..masuk2 je amik gbr kt sini..~

~the rest sume replika kuching dia display kt showcase mcm kt atas ni....~

 ~ni kt area giant replica..ade beberapa ketul cat..sesuai utk posing2 cam aQeel ni..~

 ~1 of the replica dlm showcase~

 ~emm buaya pn ade..hehe.bkn tu jek..garfield and hello kitty pn ado..cam lawak plak..ye la i know they are part of cat family..cuma mcm kelakar bila diletakkan di dlm 'muzium' ~

 ~ha cat burglar pn ade..ni dia gantung btl2 atas kelompok giant replica kucing2 tadi..~

ok tu jek update utk muzium cat..hehe..okla utk dilawati.. :)

19 comments:

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

wah cuti2 malaysia gitu...cute betul kucing replika tu..

Fieza79 said...

ermm muzium kucing mmg wajib kena singgah...ingat2 lupa dh apa ada dlm sana...hehee...

Cik Wanie Ghani said...

rindunya nak pi sana lagi,
dulu x puas lah pi sana,
huk huk huk

etiey.com© said...

wah best.. saya sepatutnya pegi kuching senin depan tp clash dengan suami out staition, terpaksalah tarik diri. nasib baik bos memahami.. kalau tak masak juga...

kalau tak dah berbondong beli kek sarawak kan? melepas....

Farra Dhelina said...

hahaha comel!

lagi part mak kucen dgn anak kucen tu ;p

mummy_ayu said...

kucing yu sekor tu nampak sgt real...
best nya ada muzium mcm tu...

~Siti Hajar~ said...

kecik je museum kucing tu ye suzie, yelah yg ada dlm tu pun replica kucing je (btl ke ni?), kucing pn bkn byk spesis sgt kan..

Aqeel mesti suka kan sbb kucing2 tu comel2..

Sy tgk blog suzie ke Sarawak ni dgn kwn yg baru blk dr Sarawak jgk, semua tpt yg suzie terjah tu dia p, jd dia pun sakan la bcerita psl tpt2 yg suzie p tu..hehe

fazilzura said...

wahhhhhhh besh nye g muzium kucing cz zr pecinta kucing..

tp x mampu lg nak terbang ke kuching huhuhuhu

suka tauuu tepek gambo mknan besor2 huhuhu

mamasue said...

mcm menarik je ikan masin berlado tu...nak try lah...hihihi

Nana said...

kecik je kan muzium ni
tp suka sgt
dia nye tmpt tinggi
bole nampak view lawa

Rozali said...

Assalamualaikum Suziey

kat jalan mana nasi lemak tu
dekat dgn muzium kucing ke

Wassalam

Pustaka NurIman said...

belum ada rezeki ke sarawak...sabah sudah

fiza said...

Ikan masin goreng berlada...sedapnya. Selalu mkn ikan masin goreng jer.

HEhehehe...mcm mana buaya bley sesat dlm muzium kucing yer ☺☺

ieda said...

bestnya .. besar tul patung kucing tuu :)
dikk ikan msin grg berlad duuk menarik perhatian akak lerrr huhuh . ermm nasi lemak dia .. mana lebih sedap dgn kita di semenanjung ??

Ummi Salsabila said...

coemlnya kucing! tempat wajib nih kalo ke sana.kak suziey, biar basi.tapi info untuk kami nnt :)

Liza said...

Aik? Liza tak pi pun muzium ni. Hm... Unik gak muzium ni yer....

MamaYatie said...

besaunya kucing..peluk kuat2 aqeel!

Ummi Eisya&Amani said...

rindu ngan aqeel..

ALoNa CintamaniszLite said...

alamak suziey..nk tau gak..apa bestnyer masuk muzium ni??

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio