Monday, July 11, 2011

perhimpunan BERSIH

Assalamualaikum..

alhamdulillah..hari sabtu berlalu dibawa angin lalu..syukur ya Allah tiada nyawa yg terkorban dlm perhimpunan bersih yg lalu..smga negaraku Malaysia terus aman dan selamat dr anasir2 yg xbaik dan campur tgn pihak luar yg tidak bertanggungjawab..smga segala maasalh dalaman negara dan percanggahan pendapat antara rakyat dan pemimpin dpt diselesaikan secara baik dan tidak tergelincir dr landasan syariah..jika kita pegang teguh pada sumber Al-Quran dan Hadith insyaAllah kita selamat dunia akhirat..itu janji Allah..

nasihat ikhlas utk kwn2 and utk diri sdiri jgk..jgn la mengapi2kan keadaan dgn fwd segala berita dan video clip dr youtube berkenaan perhimpunan bersih tu..biasalah manusia..ianya hnya akn menjadi penyumbang kpd perbalahan dan perdebatan sesama insan dan lebih sedih lg sesama muslim..biasalah..video yg dirakam mgkin akn nmpk berpihak kpd sebelah pihak shaja..apepun..kita jgn terlalu emosional dgn pendirian kita ok.bykkan istighfar..dan ingatlah kita dh nk sambut ramadhan xlama je lagi..so adlh lebih baik lagi kita persiapkan diri kita utk memantapkan iman dan memperbanyakkan harta amalan kita utk dibawa brsama di perhimpunan paling agung sekali di akhirat kelak iaitu PERHIMPUNAN DI PADANG MAHSYAR..apakah bahagia atau derita nasib kita nanti..wallahualam..sebagai hamba-Nya..teruskan beramal dan beribadat seikhlas hati krna Allah Taala..

sorry to all kwn2 sbb xberkesempatan nk beramah mesra dgn uolss...pada yg xjemu2 singgah suziey.com dan sudi membaca n3-n3 kt sini..terima kasih byk2 aku ucapkan..stay keep in touch ok..

selit sket..smlm p besday party syamil iman ank syana..byk btl food..siap tapau..thanks babe for inviting me n family..sori la xbw kamera so xleh nk posing sakan..hehe..ths week ade besday invitation lagi..alhamdulillah..syukur ya Allah atas rezeki yg Kau beri kpdku..amin.. :)

p/s: bkn sombong xnak bw tp line xclear walaupn kadang2 keje dah settle n free giler..ekekeke:D
p/s2: i like besday party..hehe

22 comments:

MrS. F!zA said...

ouh line tk celar pttlah tk singgah..entri ni msti tulis curi2 ni..ekekeke

*thanks atas ingatan akak yg tak jemu2 tu..
*siap tapau tu ai like!!!

Jamiel said...

Nasihat yang bernas..
Hope mereka yang terbabit ada baca entri ni..

nieda said...

BERSIH..susah nak ckp. tapi yang pasti byk menyusahkan orang ramai. Janganlah jadi mcm di Mesir tu.

Gieyana said...

betul ckp ko..sepatutnya kita senantiasa bsyukur dgn apa yg ada..

MamaYatie said...

betul2...tak yah nak api2kan...Hanya Allah yang tahu sapa betul @ salah..Alhamdulillah takde perkara buruk jadi...

hargailah keamanan yg kita ada ni...

atty's said...

kty pun skrg dah jrg bw..kdg bw tp tak tinggal jejak..

Ummi Eisya&Amani said...

tumpang baca sambil berfikir..

mummy_ayu said...

tu la, nasib aku tak kena keja..
babe, minggu nie mcm tak dpt join buzzday Yaeesh.. :-(

Zura said...

sama birthday dgn anak zura..abg syamil..

Mama Zharfan said...

i like bday party too :)

jom click2 for me ;)

JOM CLICK kalau sudi!

CLICK YG NI GAK!

Rozali said...

Assalamualaikum Suziey

sama2 kita mohon kpd Allah untuk memilih siapa yg benar dlm Doa Qunut Nazilah

http://atuk-phd.blogspot.com/2011/07/doa-qunut-nazilah-ditimpa-musibah.html

terima kasih
Wassalam

~Siti Hajar~ said...

btl la xptt klu kita mngepos n3 yg mgapi2 & mbangkitkn kemarahan org, jauhkanlah sikap sbegitu...

Sga M'sia trs kekal aman & harmoni..

fa10 said...

udah lama juga saya tak jln2...
blog pun dah bersawang... tak sempat nak BERSIH lagi, hikhikhik

mama tisya said...

aku pn suka busday party gk tp tk sihat plak..ler naper tk bw camera:-p

fazilzura said...

Suziey , td dpt email .. ada le org meninggal huhuhuhu .. sedih , moge2 Allah s.w.t cucuri roh2 mereka..

* i pun suke besday party .. bdn x sihat ni huhuhuhu

mama_umar_maryam said...

aku xdpt dtg bday party iman..
bln 7 ni penuh dgn kenduri plak,beshlah,heheh,alhamdulillah ;)

lia said...

kak.... da lama saya x ley masuk blog akak ni... apsal ek? sedey saya tau, byk nak kena baca nih hu3...

nmpk update n3 tp x ley masuk blog ;(

SyaNa said...

thanks sudi dtg :-)
nnt ajak aku plak dtg umah ko ye
hahahaa

gee ryder said...

dapat jugak jumpa suziey sekali lagi..
lepas ni jumpa kat rumah kak gee pulak yer..hehehe

Nurhayati said...

tak sabar nak tunggu ramadhan.
kan best kalau wat perarakan maulidurrasul ramai camtu.

ieda said...

yes dikk kdg2 tuu provokasi lebih .. sebenarnya bukan lah ape sagt2 .. mana yg stay kat umah adalah yg terbaik .. apa2 tonton tv je .. :) thanx atas ingatan ini ...

nanti dah ok ke rumah akak tau ! :)

zh-ena said...

salam suziey..lama tak singgah sini

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio