Monday, August 29, 2011

selamat tinggal Ramadhan..selamat datang Syawal

Assalamualaikum..

sebak n sayu bila mengenangkan Ramadhan telah tiba dipenghujunya..smga kita akn dpt bertemu Ramadhan akn datang dan smga segala amal ibadat yg kita kumpul sepanjang Ramadhan ni akn diterima dan dihisab di akhirat kelak..smga ianya menjadi bekalan utk kita bertemu dgn Maha Pencipta...hmm posting date pn cantik jek..last n2 was 29th last month..huhu..

kebiasaannya..aku xpnh keje on a day before raya..wajib amik cuti..hehe..tp this year xdpt ler nk buat camtu sbb cuti dh abis..ok jgn pelik..awal thn hari tu kan aku g umrah..amik cuti panjang..then pegi sarawak pn amik cuti panjang..so ade balance beberapa hari tlh digunakan within the months..so redha je la kena keje sehari sblm raya..tp syiok jgk..dpt la merasa camne org yg xdpt lgsugn cuti raya..hari raya pn kena keje..mmg syahdu giler arr...

pagi ni kuar umah 8.10am sampai opis 8.20am..clear giler..klau la hari2 camtu mmg tenang hati g keje..hehe..n nyaris2 nk masuk paking CIO tadi..hahaha..tp xsampai hati plak nk paking kt situ..ekeke:D kt opis ni pn bole dibilang bape kepala je yg ade..cuma nasib dorang xdpt cuti bkn sbb xde cuti mcm aku tp sbb dorang terpaksa take turn utk cuti..xbole cuti serentak..kesian jgk kan..apepn..syukur dgn nikmat dan qada' qadarNya..setiap kejadian yg ditentukan oleh Allah s.w.t tu adlh yg terbaik utk hambaNya..yakin lah pd Dia. :)

so korang beraya kt mane thn ni? aku thn ni raya kt Singapore..hometown mak aku..ade jgk hikmahnya cuti aku abis thn ni..sbb ths yr mmg turn raya kt KL whch is side aku..so mmg kalu xcuti sehari sblm raya pn xterasa sgt..sbb umah mak sekangkang kera jek..satgi aku balik la jenguk mak aku buat ketupat rendang..ekeke:D n ths yr decided nk raya kt Singapore..so pagi raya sebelum subuh baru gerak..mlm raya mak aku xnk sambut kt Singapore..xbest kata nya..nk buat takbir kt umah sdiri gk..hmm ikut kan aje ler..hehe..alhamdulillah..sgt cantik perancangan Allah kan?

ok la..dikesempatan ni..aku nk minta maaf kpd sume readers suziey.com yg xjemu2 singgah kt sini even xde update sgt..insyaAllah leps raya ni aku akn mula balik aktiviti blogging dgn jayanya..hehe..tu pn sekiranya keadaan mengizinkan..ampun dan maaf jgk kpd mereka yg pnh terasa hati dgn aku samada secara aku sedar atau x..smga ukhuwah kita akn kekal abadi..berhati2 di jalan raya ok..

SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI !

12 comments:

ummuabdullahsyaakir said...

Assalam,suziey...rindu dgnmu...hehe

Selamat Hari Raya juga buat suziey sefamily...maaf zahir dan batin sepanjang kita berkenalan kat alam maya ni.Moga Syawal kali ni memberikan 10001 Rahmat buat kita semua....insya Allah.

P/s:Samalah kita....terasa sedih sangat Ramadhan nak pergi.

mamaacha said...

samalah kita suziey...masih bekerja lagi hr ni...tpi nasib baik comp baik hati bagi half day free kat muslim staff....nasiblah cuti ni balik tjg karang dekat jer....semua cuti dah habis masa gi Umrah & sarawak.......

Gieyana said...

Daku keja juga but half day yer & nnt terus gerak balik hometown..nasib baik dkt jer..anyway, Selamat Hari Raya buat ko n keluarga..Maaf sekiranya selama berkenalan nie ada terkasar bahasa n so on k..take care!

mamalieyna said...

As salam suziey, lama nye menyepi eh..keja eh..eina kalau diberi pilihan nak je pergi kerja ni, tp opis tutup lak seminggu, kena cuti paksa..en suami eina pun bertugas today n next raya ke-2..ptg ni baru nk gerak balik johor kejap, esok balik semula KL..huu~

apapun selamt bercuti ye suziey..selamat berhari raya,,n mohon maaf zahir batin andai ada salah silap dalam berbicara selama ni..^_^

selamat berhari raya~ kim salam sama aQeel encem rindu sama dia..he~!

mummy_ayu said...

selamat hari raya gak to ko & family..maaf zahir bati kalu ada salah & silap sepanjang persahabatan kita...pas raya kita party lagi...
:-)windu ko...

mama_umar_maryam said...

suzieyy!!! miss u!!! hahahah,pelok sket..slmt ari raya jugak,maaf zhr btn..wahh raye spore,singgah trus USS la ;p

Aton said...

selamat hari raya suziey, ampun maaf dipinta

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

selamat hari raya juga..semoga perjalanna di permudahkan

e.l.i.z.@ said...

ngam ngam cuti blogging 1 bulan hihi..syiok kan kalu tiap² hari keje xyah nk tempuh jem bagai..xyah nk bgn awal sgt..10min dh sampai opis hihi

*sempat lg x sampai hati nk parking kt CIO tu hihi

eh eh selamat hari raya suzie!

MamaYatie said...

salam suziey...
selamat hari raya
maaf zahir & batin-kalau2 ada terlanjur kata, terkasar bahasa, terkomen yg menyakitkan hati

psstt..tak sabor nunggu n3 baru..hehee

mama tisya said...

slamat hari raya..oh beraya kt spore..ada FM tk:)

fazilzura said...

selamat hari raya suziey dear..

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio