Tuesday, October 11, 2011

ice room

Assalamualaikum..

alhamdulillah..hari ni lunch ditaja..hehe..rezeki..and sgt jauh destinasi kami..ke ice room..ekekek:D dh lama terasa nk pegi ice room ni..tp mcm ragu2 status halal dia..but since after tgk dlm tv intvew ngn owner dia baru la aku yakin..owner dia malay..n dia sahkan products dia semua halal and bahan2 utk ice-cream dia is coming from Nestle whereby Nestle products has been certified Halal by JAKIM....cuma maybe dia belum apply kt JAKIM lagi sijil halal tu ke aku yg search xjmpa..hehe..tp verbal confirmation by his owner agk convincing..that is why aku berani..

paling aku suka dia pnya theme color..ijo pucuk pisang..nice..and food presentation pn ok..tempting..hehe..

 ~aku amik mango flavour..and my colleague amik sweet potato @ cha cha cha..ouh sgt sedap texture ice cream ni..xmanis sgt bg aku..plan nk bawa aQeel mai sini..dia mmg suka eskrem ni...~
 
 ~fish @ chip = RM13.90

~blackpepper chicken chop = RM14.90~

~spicy prawn mee (dry) = RM7.90~

overall..sume sedap..alhamdulillah...cuma prawn mee ni aku xsure nape aku mkn rs tawar..ekekek:D

p/s: sejak iphone rosak kejap hr tu..bila dh ok ni makin cantik plak gbr captured guna iphone..clear dr sebelum ni..hahaha...tu la hikmahnya kot..

25 comments:

MRS. K said...

tak penah makan lagi kat sini.. same cam u ragu2 status die..

but since u cakap halal,nak terjah jugak lah

Ijah EmoTemo said...

ngee tak pernah lg try mkn dkt ice room. nk pergi cuba jgkla! :)

MamaYatie said...

hurmm...harganya ok la kan...rasa cam jauh nor nak gi sana utk makan semata..nantilah kot ada rezeki satu hari nanti...janji nak bawak anak2 ke tuti fruity pun tak terkota lagi

Dee said...

ingatkan pakai dslr td..

sy suka mkn nutcase ke apa ntah nama icecream dia..sedap..pastu suka nasi goreng dia sbb byk udang..sup dia pun sedap jugak..

mummy_ayu said...

wah..sudah rajin update makan2..bagus..

Nad @ MamaZakwan said...

ye, gmbr cantek..buat makanan2 sume tu menarik, hehe...
teringin nak gi gak la pasni..ade kat bangi rasenya ice room ni

Sidratul Muntaha said...

ko tak ajak aku pun?!

mama tisya said...

eskrem kt ice room sedap wei...nanti pegi lg ko pilih yg hazelnut apa ntah lupa tp mmg sedap..tekak aku la..tekak ko tksure..hehehe

**tk sempat jwb ko tnye psl status ice room td kt fb..aku kn opis blok..ni ice room kt umh mak aku ni prima sri gombak kn

atty's said...

kat bangi pun ada iceroom tp lom ada peluang lagi nak terai..hihihihi

Fitri Senin said...

I gak masih xpandai tgkp gmbr pkai iphone!! Tls pn byk typo!! Btw iceroom tu okla gak kan nk lepak2

ieda said...

wah2 akak tgk nie punn dan terliuq .. huhuhuh nak2 makan org belanje kan :)

ais krim tuu seyes menggoda ! huhuh

~Siti Hajar~ said...

ramai blogger citer psl ice room ni, terliur tgk, mgugat...hehe

Nti g KL nk terjah ice room la, tp klu kat ipoh pun ada klu xsilap kan..

MrS. F!zA said...

yeke..haitu nk try tp tkut2 jgk..naman ckp tkyah lah sbb tkde sijil halal..tu yg tk msuk cuba lg..hihihi..

mee tu meleleh2 kuah dia..perghhh

Ummi Shira (AshAnas) said...

wau, memikat citarasa.... kak, kt mana tmpt ni? klu gi kl harus gi ice room ni...

wantie said...

wuish.. mengiurkan. leleh leleh aku nengok ni. Nanti ko bawa Aqeel ke sini jgn lupa abadikan kenangan ko tu bersama aku di alam cyber ni yer..

maszmadi said...

ice room..... ice cream.....

akan ku terjah suatu hari nanti

Gieyana said...

perghh..meleleh...

mama rifQy said...

wowww..nampak sgt sodap!!!! kaler terang benderang.menaikkkan rasa nak makan!!!

Lily@MamaZaraZareef said...

salam suziey..

dh lame sgt tk dtg komen cni..sebabnye bukak blog suziey kat opis, tp peliknye tkleh nk komen plak (kena blocked)..time balik umah tros dh lupe nk bukak blog ni semula..hehehe

apepon, nmpak menarik sgt makan kat ice roon nih..tk pernah try lagi..

p/s; kan ada gmbar2 aqeel tu kan..comeilah buai yg die naik tu (mmg buai ke)..tgk skali tros jatuh chenta..hehehehe

mamalieyna said...

presentation menarik~ ^_^

yelah pic clear jer..cam pakai camera best..

Nana said...

sian aku kan sana sini
orang dah g makan kt ice room
aku gak lom smpai bile ntah nk mrasa

Hazlina Shahrel @ The QueenWidelia said...

sedapnyaaaaaaa.....

mamaacha said...

sedap...sedap...sedap....pernah makan kat Bangi ...rasa2 Ice Room ni franchise kot...nampak yg kat Bangi tu cam cina jer tokey dia...so we all makan ice cream jer...x jadi nak order yg makann...Kat Kota Damansara Melayu punya.2...

♥ Elin ♥ said...

nak jugak..knp kat melaka nih x der
;(
dah ramai bloger post n3 mcm nih...nampak sedap dan menyelerakan...

nak..nak..nak jugakk..

MRS. K said...

yang, try u check website ice room. i think owner die chinese lah

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio