Wednesday, October 12, 2011

restoran haji shahrin - chinese muslim food

Assalamualaiku..

alhamdulillah..rezeki dr Allah..hari ni mkn makanan chinese muslim plaks..kt Restoran Hj.Shahrin @ sri gombak lagi..hehe..concept dia adlh chinese muslim just like Restoran Cheng Ho & Restoran Mohd Chan Abdullah yg aku pnh mkn dulu..mcm biasa mmg lazat dan enak..hehe..restoran ni murah dr both chinese muslim restoran tu..

 ~hehe..ni lauk2 yg kami mkn..for info..restoran ni ade cawangan dia kt bukit antarabangsa jgk..ade lg 1 cawangan xingt kt mana..hehe~

 ~baby kailan ikan masin size small = RM7

 ~tomyam seafood size medium..RM18~

 ~tofu crab soup small = RM11~

 ~butter prawn size M = RM28~

 ~lemon chicken size medium = RM28~

~telur dadar..~

total = RM93 untuk 4 org mkn..:)


as i said..chinese muslim food xpnh mengecewakan..murah dan sgt sedap..okla gtg..ade meeting lagi ni..dh free nnti aku bw ok..thanks for reading :)

31 comments:

Liza said...

Sedapnya butter prawn tuh... Nak jugak....

mummy_ayu said...

yum yum....semua pun cedap..

MRS. K said...

satu lagi cawangan kat sungai merab

atty's said...

butter prawn tu nampak sedapnya..

MamaYatie said...

waaa.....sedapnya!!!

eh..makan bape org ni?hihi

Nana said...

btol2 chinese muslim food mmg tak pernah mengecewakan
aku suka btol makan sedap tau
tp bak kata ko lah mmg mahai skit kang chan abdullah tu

.::Lynn::. said...

tergoda tengok butter prawn

Dee said...

sumpah nmpk sedap semua2 food ni..dee penah mkn kt rest mohd chan abdullah tu..next time leh try sini..

SyaNa said...

lemon ciken tu my fev
kalo ade dlm menu konfem oder
lapar plak ptg2 gini

mama tisya said...

aku pn blum try lg..nnati la blk umh mak aku nk try gk..adik aku ckp sedap

~Siti Hajar~ said...

Nmpk sedap semua makanan tu, terliur di saat perut tgh berbunyi camni...hehe

nieda said...

sedapnya....suka mkn chinese food

Diyanazman said...

salam tuan rumah...
aduhai... cantik2 nye gambar.. geramnya rasa lapr terus hehehehee

Ya ALya said...

semuanyer sedap2 belaka.......

Mak Su said...

oh.. restoren ni ada masuk kat jalan2 cari makan ker kat rancangan mana ntah. mmg terliur dibuatnya

Gieyana said...

feveret aku is bb kailan n adik beradik kailan..perghh menarik menunya!

zh-ena said...

ena mmg suka mkn di tempat restaurant chinese muslim terutamanya kalau order sayur, segar jea bila dah ada depan mata kita..

anamizu said...

wahhh sedapnye! :)



luv,
cik ana

mamalieyna said...

sedapnyee....ni snap pakai i-phone gak ke..pic cun je..^_^

gee ryder said...

erm terliurnye!
nak try jugak!!!!

Sidratul Muntaha said...

baru bukak ke kat sri gombak nih?
tak pasan...
ade satu lagi kedai chinese muslim aku suke pergi
tapi kedai dia takdelah glamour sgt sbb kat area masjid taman amaniah jer
hainam cafe
mcm2 style masakan chinese ade (kantonese,hainan,etc) cumanya service lmbt sikit due cuma ade tukang maska sorang je masa tu
la ni aku tak tahu..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

terliur butter prawn tu...

Azhariah Zuber said...

lazat

Sz said...

meriah! makan brape orang tu suziey? bertiga? hehehe

mama_umar_maryam said...

moh dtg bangi,byk lagi rest cine muslim nk tour nih,hahahha

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

butterprawn tue menarik

fa10 said...

not bad... blh try ni

wantie said...

tofu crab soup small tu memang ai suka. nampak menyelerakan. For me sekali sekala makan ok lah.

sebab kalau seklai parking makan RM 93. boleh pitam ni. hehehe

Nurhayati said...

suka jua makan kat rest chinese muslim.. betul katamu pasti tidak mengecewakan..

NM02 said...

terliur

terliur

dan

terliur

e.l.i.z.@ said...

mahalnye.gulps! korang b2 atau ada org lain lg join mkn ni? kalu b2, mmg mahal gile la rm93 tu

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio