Monday, December 12, 2011

hadramawt restaurant

Assalamualaikum...

last tuesday hubby brought us having a dinner @Hadramawt Restaurant...lps solat Maghrib kami gerak..traffic dr umah ok..tp masuk je area golden triangle sesak banget..haih..tu la KL..klu xjem mmg pelik:p 

at 1st kami silap masuk restaurant..ekekek:p kami p masuk NASI HADRAMOT instead of hadramawt..we thought that was the correct spelling..btl2 ikt mcmana kita pronounce..skali salah daa...hahaha..malu kejap :D but then alhamdulillah..smpai ke tpt yg btl..paking pn senang..byr je rm3..

masuk2 je restaurant tu dh rs mcm kat Arab...ok lagi la..just rs suasana kt Arab..but then bila foods smpai n mula mkn..aduhhhh..terasa btl2 mcm suasana kt Makkah..serious mmg terasa..rindunya kt Makkah..kt Makkah n Madinah kan asyik mkn kambing jek..segala2nya kambing..


 ~ the best Yemeni and Arabian food in town..aku realize nowadays byk dh kan outlet2 arabian foods kt mesia ni..best plak rasa..~

 ~aQeel leka ngn iphone..haih..~

 ~interior deco dia pn mmg ikt theme la..arabic style..muzik pn padang pasir pnya..ekeke:p ~

 ~haih budak kecik ni..xabis lagi main iphone..~

 ~hehe..pncungkin gigi:p regret sbb xbw speedlite..so nmpk oren2 je kan..tu la pencahayaan sebenar dlm restaurant ni..~

 ~salad wth olive oil..aku xbrapa bole mkn..hehe~

 ~mine..chicken kebab..RM23..sbb aku xbrapa suka kambing selain kambing panggang..hehe:p~

 ~kebab ayam ni sgt sedap..lembut jek..dimkn bersama roti yg beso ni..roti ni slalu mkn masa kt Madinah n Makkah dulu..hikkss...~

 ~aQeel sgt suka..berselera dia mkn..siap cicah white sauce tu:p~

 ~nyumm nyumm~

 ~hubby's...mandy rice..mcm nasi beriani tp dia masak dgn kambing..so mmg rasa kambing..tp mmg lembut dan berderai..sedap jgk..cumanya rs kambing tu buat aku xbrapa lalu..ngee:D~

 ~panjanggggggg..hehe mcm dlm iklan tu...~

~ha ni nama dia hummus...RM10...dia mcm kacang rebus yg diblender halus plus dgn sejenis daun..dia rs mcm kacang tp ade payau2 sket..sedap la plak..hubby told me benda alah ni la yg dihidang masa dlm flight dr Dubai ke Jeddah dulu..tp aku xmkn pn sbb xlalu..rupe2nya sedap jgk..haih..terus terbayang kenangan masa pergi umrah dulu..~

~hummus tu mkn dgn roti ni..roti ni bersepah2 kalu kt Madinah and Makkah...overall food sedap cuma agk mahal sket..paling murah rm10..yg below rm10 cuma air jek..hehe..so bila dh abis mkn rs mcm xnk balik..sbbnya kami mcm terbuai2 dgn kenangan kt Makkah..ecewah..hehe:p

ok..tamat sudah update sy utk hari ni....tunggu next update minggu dpn ke..2 minggu lg ke..ekekek::D ya ampun...mood tu dh jadi biskut..kejap ade kejap xde..hehe..tp since dh pindah balik kt atas ni line clear sket nk bersosial di alam maya..kui kui kui:p

p/s: thanks to all suziey.com reader...thanks to all follower baru yg sudi follow suziey.com :)

14 comments:

~Siti Hajar~ said...

Kat utara ni ada gak restoran hadramawt, mybe 1 branch kot, restorannyer btl2 dpn opis sy...pnh g mkn skli sedap! tp xmampu habiskan sbb 1 pinggan nasi blh mkn 3 org daa, penuh pinggan...hehe..tp xleh p sllu mahal...huhu

wantie said...

Nampak lain pulak muka aqeel dalam gambar ni.

aku pun tak suka kambing. tak kisah la juadah apa pun. ntah le, memang sejak kecil tak suka.

Tapi kalau tkat nak merasa sikit sikit tu boleh la.

~@mOi ~~ said...

sama2x.. :) suka baca blog akak.. gamba2x pon cantik2x..

fazilzura said...

akhir2 thn ni biasa ler mood blog agak swing skit..

ni tmpt mknan arab ye? zr baru 2 x makan mknan arab ..

ni dh pindh opis baru besh dak ??/

Gieyana said...

Skrg nie mn2 mcm owg suka makan arabian food kan..x pernah try lg..nnt nk try yg da kt batu Ferringi tue..

mamaacha said...

roti tu mmg melambak2 kat Mekah.....klau lepas balik solat tu...sesak2 org beli.....

Nana said...

xpenah lg makan kt hadramawt ni
tingin nk try nant

Sidratul Muntaha said...

tingin nak try tpi entah bila ade amsa boleh pergi.
huhu..
aku lapo la tgk gmbo food ko.

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

eh...kat sebelah office ayu ni pun ada restoran ara "SHIBAM HADRAWAT"...tak sure pulak kalau ni cawangannya..

memang best makan...boleh dikatakan tiap2 minggu makan kat sini..menu paling best, ZORBIAN chicken dan HANNAN Chicken...

yangyuyu said...

tukar white balance tungsten membantu kot:) ..kalau g makan camni, segan nak guna speedlite kan...hehe

MamaYatie said...

saya pun ketelapan memilih juga bab2 kambing ni..hihi..tp nampak semua sedap tu menu tur..

tempat jatuh lagi dikenang...
yg tak nah gi pun terkenang2..
:)

mama_umar_maryam said...

aku ni je yg belum dpt 'cahaya' nk p merase restoran2 arab yg dah mcm cendawan nih, tgk aqeel mkn roti tu mcm sedap bebenor la hai..

Alin Marlini said...

sgt cantik dekorasi restauran tu..

mama tisya said...

aku dh 2x mkn cni...yg time ke2 aku bli voucher kt groupon murah la leh jimat

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio