Wednesday, October 19, 2011

wing wing wednesday

Assalamualaikum..

selamat hari rabu..hehe.wing wing wednesday sbb still offsite meeting:p actually on monday hr tu ade post live n3..tp xkuar plak..huhu..since monday lg aku kena meeting outside..bg aku mmg syiok la..hehe..sbb kuar dr opis..ekeke:D tp cons nya byk la paper pending ats meja..haih..

last 2 days meeting kt holiday inn glenmarie..whole day..n xde internet connection langsung..makanya mmg xleh nk access ke blog ler..huhu..n today kt poslaju HQ jek..so bole la access ke dunia luar..ecewah..:p 

hmm..ni pn xleh nk update pepanjang..still in d meeting..hehe..ok la..catch u later ok..thanks to all suziey.com readers for visiting..muahhh :)

Wednesday, October 12, 2011

restoran haji shahrin - chinese muslim food

Assalamualaiku..

alhamdulillah..rezeki dr Allah..hari ni mkn makanan chinese muslim plaks..kt Restoran Hj.Shahrin @ sri gombak lagi..hehe..concept dia adlh chinese muslim just like Restoran Cheng Ho & Restoran Mohd Chan Abdullah yg aku pnh mkn dulu..mcm biasa mmg lazat dan enak..hehe..restoran ni murah dr both chinese muslim restoran tu..

 ~hehe..ni lauk2 yg kami mkn..for info..restoran ni ade cawangan dia kt bukit antarabangsa jgk..ade lg 1 cawangan xingt kt mana..hehe~

 ~baby kailan ikan masin size small = RM7

 ~tomyam seafood size medium..RM18~

 ~tofu crab soup small = RM11~

 ~butter prawn size M = RM28~

 ~lemon chicken size medium = RM28~

~telur dadar..~

total = RM93 untuk 4 org mkn..:)


as i said..chinese muslim food xpnh mengecewakan..murah dan sgt sedap..okla gtg..ade meeting lagi ni..dh free nnti aku bw ok..thanks for reading :)

Tuesday, October 11, 2011

ice room

Assalamualaikum..

alhamdulillah..hari ni lunch ditaja..hehe..rezeki..and sgt jauh destinasi kami..ke ice room..ekekek:D dh lama terasa nk pegi ice room ni..tp mcm ragu2 status halal dia..but since after tgk dlm tv intvew ngn owner dia baru la aku yakin..owner dia malay..n dia sahkan products dia semua halal and bahan2 utk ice-cream dia is coming from Nestle whereby Nestle products has been certified Halal by JAKIM....cuma maybe dia belum apply kt JAKIM lagi sijil halal tu ke aku yg search xjmpa..hehe..tp verbal confirmation by his owner agk convincing..that is why aku berani..

paling aku suka dia pnya theme color..ijo pucuk pisang..nice..and food presentation pn ok..tempting..hehe..

 ~aku amik mango flavour..and my colleague amik sweet potato @ cha cha cha..ouh sgt sedap texture ice cream ni..xmanis sgt bg aku..plan nk bawa aQeel mai sini..dia mmg suka eskrem ni...~
 
 ~fish @ chip = RM13.90

~blackpepper chicken chop = RM14.90~

~spicy prawn mee (dry) = RM7.90~

overall..sume sedap..alhamdulillah...cuma prawn mee ni aku xsure nape aku mkn rs tawar..ekekek:D

p/s: sejak iphone rosak kejap hr tu..bila dh ok ni makin cantik plak gbr captured guna iphone..clear dr sebelum ni..hahaha...tu la hikmahnya kot..

Monday, October 10, 2011

bachelor's birthday party

Assalamualaikum..

yuhuuuu..dh monday balik dh..baru je berparty jumaat hr tu..rs mcm sepantas kilat je weekend berlalu..haihh....last friday mcm biasa..bachelor party time..dh lama dh kami xtogether2 camni..maklumla..ai bz u...hehe:p n kebetulan sempena besday geng bachelor..so celebrate skali la..

n so called happen..iphone aku plak rosak..tetiba je off..makanya tiada 1 pn gbr aku dpt amik..BUT....aku jadi photoG of the day..bidan terjun nya photoG..besday girl telah mengangkut DSLR yuna color merahnya bersama..ingt nk amik gbr kami..rupanya almost all the piccas adlh muka dia..huh! trick cara halus ni..ok nett..nnti aku anto invoice ok..ekeekeke:p

so meh ler layan gbr2 yg aku cilok dr blog besday girl..hehe..aci la kan..since aku dh kena buli jadi photoG..ok tarik nafas..byk sgt gbr ni..hehe

 ~cake sponsored by watie wyyn..~

 ~mcm biasa jgk..suka tayang foods:p~






 ~ amy,+ aku + ayu.. props of the day = semperit nana :p sedap wei semperit ni..30 ketul RM15 jek..dpt2 je separuh dh kami kerjakan..balance aQeel plak abiskan..~

 ~bff besday girl + besday girl (link dia penuh kt watermark sume gbr dlm n3 ni:D)~

 ~tergelap plak..foods je yg terang..ekekke:D~

 ~kan dh kata penuh gbr dia jek..xpe xpe kita kasi can besday girl..~

 ~the prezzies~


 ~koir duo berkumpulan..menyanyikan lagu besday..ekekek:D~

 ~besday girl dan hasil rampasan..waaa lumayan tu nett..ngeeee..~






happy besday nett!!

Friday, October 7, 2011

the artistic aQeel

Assalamualaikum...

happy friday frens...bila friday je msti sume senyum lebar kan...bkn sebab mlm tadi mlm jumaat..tp sbb esok hr sabtu = CUTI! hehe..hr ni awal giler aku sampai opis..staff gomen confirm sume dup dap dup dap menanti announcement bonus..hehe..smga ade rezeki korang utk dpt bonus..insyaAllah..yakin pd rezeki Allah ok sbb rezeki kita di muka bumi ni adlh milik mutlak Dia..

ok la..hr ni just nk tepek lagi gbr2 hero kesayanganku ini..tp ni bkn hasil tembakan DSLR..tp hasil tembakan en hubby guna iPhone4 dia..even tho x berapa sharp compare to DSLR tp still cantik gk pd pandangan mata aku..mcm gbr org dolu2 kala..ekekeke:D tp sume tu bole overcome guna editing tools..cuma aku je malas..hahaha:p





Thursday, October 6, 2011

chuggington

Assalamualaikum..

fuhhh..baru la dpt tgk blog..huhu..smlm nk g toilet pn xsempat..pnya la bz..haih..nk kejo dateline pnya pasal..dh la dpt task pn last minute..sabo je la..hmm..ni pn xlega lagi nih..ptg ni kena g meeting @ jpj putrajaya plak..represent HOD..arghhh..

ok la..jom rehat2kan minda..last n3 aku ade mentioned janji manis aku utk aQeel utk belikan dia chuggington kan..ha ni ler rupenye menatang tu..

 
 ~haaa ni la dia..adik badik thomas rupenya..thanks amy btau..ekekek:D..nk tau x rege dia pnyala pricey...series mahal giler..bg aku xberbaloi..dh la dia jual separately..ni 1 kotak ni RM89.90..ade la 1 je tren dia..kecik plak tu..pastu kalu nk beli adik badik train tu...seketul about rm50++..ade yg paling murah RM25 tp kecik cenoet jek..adeiiii..klau nk meriah lagi mainan train tu kena beli la byk2..pandai btl marketing dia..jual set2 dia berasingan..

 ~train yg menjadi idaman aQeel..~

 ~ni kena main smpai ranap..ekeke:D~

 ~yg special nya ade bunyi2 je la..pastu materials dia nmpk strong la..klu campak ke dinding pn susah sket la nk hancur berderai..ekekek:D~

 ~bg aku..kalau toys yg above RM50 mmg mahal dan aku xkan galakkan beli..coz its a toys..main kejap kalau xhancur xnk main dh..~

 ~sonot la ini budak..~


~buat peace pn xikhlas..ekeekek:D~

Tuesday, October 4, 2011

photoshoot di malam hari

Assalamualaikum..

hehe..since dh lama giler xberphotoshoot..plus hr ni mcm free sket kt opis sbb cikgu disiplin xde..so mlm tadi merajinkan diri buat aktiviti menembak..and mcm besa..aQeel jadi model..tp bukan senang woo..trpksa bg janji manis nk belikan toys Chunggington..ha korang tau x chungginton tu ape? aku pn baru tau lps aQeel yg btau..haih la anak2 zmn skang..ekekek:D 

and disebabkan janji manis tu la aQeel bg sikit kejasama..sket jek..jenuh gk la jadi tarzan..dh la time tu hubby xbalik keje lagi..so bertarzan sorang2..hubby balik je baru la bertarzan berduet..hahahahaha:p ok la..layan je la ek gbr2 aQeel in action..dh lama gk xtepek gbr aQeel kt sini kan..so bole la jadi pelepas rindu..ecewah..:D

  ~hehe..ni selingan jek..aku suka giler bola2 ni..letak dlm pasu..comel jek..hiks..~

 ~ni pn selingan..ekeke:D ha sape tau amende ni..ala senang jek..nmpk sgt kan..~

 


 ~ececeh..buat2 tido..pndai berlakon ini budak..~

 ~nama pn budak kan..buat la aksi ape pn comel je aku tgk..kalu la org tua buat camtu..agk2 comel x? ngeeee:D~



ok sekian saja tontonan utk hari ni..nnti aku shooting2 lagi ok..hehe..thanks for viewing :)

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy