Tuesday, November 29, 2011

luar nampak setinggan dalam mcm kondo

Assalamualaikum..

yezzaaaa..tu la gambaran mengenai office ku ini..sume org tau camno rupe luaran pejabat pos besar kt dayabumi tu kan..hehe..nmpk buruk jek..huhu..tp masuk dlm mcm kondo..alhamdulillah..xlama lagi kami akn pindah masuk balik ke tpt asal..new environment, new furnish, new look..ouh i likeeeee..semangat nk keje pn mcm smgt baru..ceh konon je tu..ekekek:D

ok tu je nk update..hehe..

Saturday, November 26, 2011

happy 4th birthday aQeel

Assalamualaikum..

alhamdulillah..dh 4 tahun dh hero kecik kesayangan aku nih..kejap je rasa dh 4 thn dh aku lahirkan dia ke dunia ni..membesarkan dia..syukran ya Allah..

happy birthday anak ibu....doa ibu utk aQeel agar jadilah ank yg soleh..berjaya dunia dan akhirat..smga Allah sentiasa melindungi ank ibu dan sntiasa berada di dalam redha-Nya..amin...

ibu sayang aQeel selamanya :)


Thursday, November 24, 2011

30 years ago...

Assalamualaikum..

30 years ago..di Kg Paya, Kamunting Perak..lahirlah seorang bayi lelaki yg cute gitu..(hiks)..seorang ank lelaki sulung kepada pasangan suami isteri..zmn kanak2nya dihabiskan menjadi ank jati Kg Paya..memulakan persekolahan di Sekolah Rendah errrr...emm..aaa...ok yg tu to be confirmed..ngeee :D kemudiannya meneruskan persekolahan di peringkat menengah aka secondary level di Sekolah Menengah Kamunting (SMK)...dgn kelulusan cemerlang dlm peperiksaan SPM, beliau diterima masuk ke Matrikulasi Universiti Utara Malaysia (UUM) dan sekaligus melayakkan beliau untuk meneruskan pengajian di peringkat Ijazah Sarjanamuda...

semester akhir di Universiti memerlukan beliau utk melakukan Latihan Industri (Practical Training)..out of many places on the earth, he choose to do the practical training in KL..di satu syarikat IT bersaiz kecil..inilah perancangan Dia utk hambaNya..di mana di sinilah pertemuan beliau dgn soul matenya..aku la tu..ekekek:D sama2 menjalani latihan industri..adatla kan..bila dlm hati mula ade bunga2 taman, hari2 xsbr nk pergi office..mcm dlm drama tu..pasti ade pelakon pembantu disamping pelakon utama yg membantu menjayakan hubungan hero dan heroin tu..hehe:p 3 bulan practical rasa mcm 3 minggu jek..ecewah..apabila tamatnya latihan industri, si kumbang meneruskan pencarian kerja tetap beliau manakala si bunga meneruskan pengajian semester akhir di universiti..jodoh pertemuan semua telah tertulis, akhirnya kedua pasangan ini berjaya disatukan...alhamdulillah..we're married..hoyeayy...ngeeee ^_^

ok berbalik kpd kisah hidup hero dlm n3 ni..hehe..beliau seorang yg 'artistic'..sukakan kehijauan, alam semulajadi, ketenangan...beliau memiliki personality yg sgt simple..beliau sgt contra dgn bininya..beliau tidak sukakan KEK..makanya tiada kek harijadi utk beliau hr ni..ekeke:p beliau sgt sukakan benda masin..telur masin, ikan masin, sayur jeruk masin..(ouh kanda..bahaya tu..xelok utk kesihatan)..di sinilah peranan bininya dgn mengawal bekalan mknan trsebut..hehe..lauk kegemaran beliau adlh ayam masak merah..sgt sukakan sayur jenis daun..mcm sawi, kangkung, bayam..makanan kegemaran beliau yg pasti tidak menolak adlh kotiaw goreng..dgn sbb itulah bininya skang sudah expert masak kotiaw goreng..hehe..sukan kegemaran beliau adlh badminton (sudah pasti idolanya LCW) dan bola sepak (ouh abg fakrie:D )...alhamdulillah sy melahirkan ank lelaki utk beliau sbgai partner utk bermain badminton dan bola sepak di dalam rumah yg xdela seluas padang bola sepak itu..huhu..nasib baik xde bende yg pecah lagi stkt ni :p

selama 5 tahun beliau telah menjadi seorang suami dan bapa yg bertanggungjawab..walaupn sgtlah tidak romantik, tetapi beliau adlh seorang yg penyayang..cuma xreti tunjuk jek :p bila marah lebih suka mendiamkan diri..berzikir barangkali utk meredakan kemarahan..biasalah..asam garam rumahtangga..pasti ade gaduh2 manja..aouchhh ^_^ ape pun sy bahagia bersama beliau..rasanya takat ni dulu biografi beliau..kalu nk describe lebih detail, sy perlu terbitkan buku utk beliau..ngeeee :D


HAPPY BIRTHDAY HUBBY :)
i love u infinity ^_^
semoga....
..sentiasa dlm redha dan rahmat Allah s.w.t panjang umur..
..dikurniakan kesihatan yg baik..
..dimurahkan rezeki yg halal..





Monday, November 14, 2011

weekend outing

Assalamualaikum..

phewwww....lamaya xupdate..n lamanya xmenjenguk kengkawan..huhu..mcm biasa la..mood tu ade nk update tp masa xmengizinkan..so xnk la biarkan blog kesayangan aku ni bersawang dgn jayanya..maka terhasillah n3 di pagi isnin ni..hehe..

actually outing ni bkn last week but last month ago..hehe..mr hubby purchased a groupon coupon which offered 60% discount for western food..at the halal western restaurant..it is brees cafe @ IOI mall..overall taste is good..mmg sedap and kenyang..ahamdullah.. :)







nama food ni pn aku dh lupa dh..haha..overall..taste mmg sgt sedap.. special thanks to hubby for the treatment :)


p/s: n3 ni yg tertangguh2 dh beberapa minggu..haih..sume disebabkn problem nk upload gbr..huhu




Friday, November 11, 2011

rasa mcm nk resign...

Assalamualaikum.

huhu..dr last 2 days aku try upload gbr nk post n3..tp failed..n hr ni mcm give up plak..rs mcm nk resign je jadi blogger..huhu..mood dh la slalu pegi main2 tepi laut..masa plak mcm biskut chipsmore..kejap ade kejap xde..ouh sometimes..i miss my blogger frens..miss my readers..urghhh..camno ni?? cer cite!! cer cite!!

tetiba teringat kengkawan seangkatan masa bru berjinak2 ngn blogging ni...kwn2 yg sama2 gilerkan DSLR..kwn2 yg sama2 aktif join contest (la ni brapa kerat jek yg mmg tegar..you know who you are..hehe)...kwn2 yg kenaldr BLOGGER GATHERING..eh mcm best jek kalu arrange Blogger Gathering Mega kan...perghhh verangannnn:p

p/s: tajuk bikin gempak jek..ceh!

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy