Thursday, January 5, 2012

aQeel's 1st day @ school!

Assalamualaikum..

alhamdulillah..selesai dh hari pertama aQeel @ Genius Aulad Bandar Kinrara..at first tu mmg dia ok..sbb still nmpk ibu n ayah kt luar pintu class..but then bila kami hilang je dia dh mula mencebek sedih..finally dia cry jgk..haih..seb bek la teacher siti sgt pandai memujuk..

by right aku amik leave hr ni tp smlm aku trpksa cancel..sbb nk kena submit manpower budget report..datelinenya hr ni..huhu..smlm xsempat nk siapkan..so trpksa la sacrifice cuti..so keluar kejap la pegi hntr aQeel go to school..since aku nk menikmati perasaan pertama kali dlm hidup hntar ank sdiri masuk school..hehe..agk jakun kan..tp for me moment2 ni la yg kita xbole lepaskan dlm hidup..once bygone will be bygone..i wont let it be just like that..ecewah:p and for that reason jgk yg aku gigih update blog sbb nk abadikan kenangan tu dlm suziey.com :)

 ~posing2 dulu..aku rs start dr mlm tadi aku dok pesan kt dia don't cry..listen to teacher..fren wth frens nicely..nk kencing ask teacher to go to toilet.. tp xtau la plak dia ingt ke sume tu..ekekeke:p ~


 ~cewah..duduk dgn machonya..ade few kids jgk yg cry awal2 xmau pisah langsung ngn parents..luckily aQeel xcamtu..cuma bila xnmpk je baru dia nangis..hikss..comel btl gelagat budak2 ni..especially 1st timer..mostly yg xnangis tu sbb dh biasa dok nursery..so xde beza sgt..relax jek..hehe~

 ~aQeel dok bertiga wth 2 girls..dh start coloring..time ni parents still bole tgk kt luar cermin..tp kejap je pastu teacher soh parents leave..haihh...~

~aQeel in 5 Andalus..#15 :) alhamdulillah..time balik tu muka hapy jek..ok la tu kot..smga ok utk esok dan seterusnya..~

25 comments:

MamaYatie said...

Alhamdulillah...best kan feeling 1st time antar anak tu..xcited, berdebar..cukup segala...kenangan terindah nnt tu..rugi tak abadikan...hehee

~Siti Hajar~ said...

1st timer...parent yg gugup lebih, anak ok je...hehe

Gieyana said...

Uols siap leh msuk dlm ag erk? We all ritu cuma leh hntar kt dpn gate jer..ms orientasi jer parents leh msuk...

Nana said...

hahaha comei aku tgk aqeel dok dengan macho tu siap senyum lagik hahaa
bagus aqeel xmo nanges la kan xmacho nanti hahaha

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

good boy..hensem pulak tue..

Sidratul Muntaha said...

totally diffrent feeling bila dah anto anka sekoalh
mcm aku aritu laki bini anto setot msuk kelas 4 years awal sikit bln 9 thun sudah
masma parents brief tyu,nyorok - nyorko tgk setot menulis,coloring and belajo.
paling syok bile balik,dia test color in arabic dgn aku laki bini.
manalah nak phm
blik2 ckp:
ibu, asparun ape?
ibu,ahmarun ape?
ibu,ashrokun ape?

terkebil2 aku sebab tak dpt nak jawab.
udahnya belilah buku,ngaji sama2 dgn dia.

masa memula anto mmg debo2
dah lama2 tu,bese aje.
cumanya,setot mula buat pangai sebab akak2 n abg2 seniro sume dah pergi 5yo punya kelas.
so,yg ade kwn baru.then dia mmg takleh nak coupe balik.
huhuuh...

*bak kate teacher dia masa report card day 2011..
aqil hammam was a shy kids.after several time,he get along with his friend.
huhuhuh..

*eh?anak anje pun kelas andalus kan?!

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

anak ila pun sengih je balik dari tadika

mamaacha said...

Semalam hntr Acha gi Little Caliph...memang lah x nangis tapi muka cam kena nikah paksa...cam cuka...One day b4 just hntr nursery punyalah bergolek2 nangis x mau ( x pernah duk nursery)....today dah ok...but kena tunggu pulak nak naik van....Hope after ni ok sangat2 lah wahai anak

mummy_ayu said...

ala tomeinya Aqeel in uniform.....sama la Ian...hari nie better than semalam..harap2 esok makin ok...

notti netti said...

hehehehehee......best kan anto anak school.

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

bagus2..tak nangis eh
betul la..macho je dia duk camtuehehhehe

gee ryder said...

ramai gak budak kelas aQeel.
aqeel punye tak ramai sbb petang pun ada dua kelas.

Maz said...

anak saya msk tingkat 3 pn nangis biasala ppuan...lgpn ni first time die bertukar sekolah yang die tak kenal sesapa...so dh 2 hari i ulang alik dr ofis ke seksyen bdr kinrara...harap2 minggu depan die dh ok...

atuk said...

Assalamualaikum Suziey

selamat maju jaya aQeel

maszmadi said...

good boy aqeel, x nangis kan...

Iela Fazielah said...

comelnyer.... tgk dia hepi je

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

bestkan feel tu, balqis memang good girl, 1st day naik van sekolah & ke school sendiri...tak nangis behave sampai kami pun tak sangka yang balqis tak nangis....teruja mak bapak bukan kepalang cam anak nak masuk darjah satu plak

mamalieyna said...

waaah dh school la aqeel...comel budak2 first time masuk school kan..mesti mcm2 ragam..eina lmbt lg nak merasa..he~

salam tahun baru 2012~

ADEEYA said...

Handsome boy mana boleh nangis hehehe :D good boy lah Aqeel! :)

wantie said...

Alhamdulillah.. dah masuk sekolah aqeel yer.

betul cakap kau tu. kalah dah berlalu memang akan berlalu. sebab tu la kita kena titipkan. betul tak?

fazilzura said...

Akil smlm pun 1st day kt tadika .. huhuhuhu dia ok jer, sonok sakan psl ramai kwn .. tapiiii ibu dia ni yg sentimental huhuhuhu , sedeyyyy .. lg2 plak dgr dak2 yg nangis bagai nak rak tu ..aduyai sebak jiwa raga ku ..

* memula nk anto akil kt GA bdr tun husein on tp di sebab kan school tu cm opis (atas kedai) x jadi , daku yg pi 1 jam pun lemas.. psl all in dlm tu ... kalau cm tadika akil now rumah 2 tingkt , so fresh air... ptg2 diorg main kt laman

kayyana said...

bgusnye die pergi sekolah.. taknangis pun...

Alin Marlini said...

comel jek Aqeel :)

mama_umar_maryam said...

hehehe,aku umar 1st day x amik gmbr pon,hahaha,gambar nangis je..budak2 cpt adapt,skg dah ok dah kan ;),slmt skul aqeel!

Cik Wanie Ghani said...

selamat berskool dear,
kacak
:)

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio