Tuesday, February 14, 2012

big red strawbery farm

Assalamualaikum..

yeayyyy..gigih nk complete kan story adhoc holiday @ cameron ni..before our next holiday end of ths mth..hahaha..

ok smbung balik..a nite after back frm pasar mlm brinchang..lps dh makan smpai kenyang..kami out to the town..ala dekat2 hotel jek..kan aku ckp easy access to place-to-go..so ronda2 di mlm hari yg sejuk giler..mmg best..nyaman n tenang jek..agk happening..sbb byk kedai buka..n org pn ramai..so meriah la..

 ~aQeel is wearing the glove..its freezing..~
 ~the stobery headphone~
 ~layan je la..~

 ~haih..budak kecik ni mengantuk dh..xdpt nk jln lama2 sket..huhu..~
 ~ day 2 @8.30 am ngam2 kami jln ke stobery farm ni..sgt dekat..5 minit je jln kaki..masuk free ok..klu naik keta paking lot dia pn mmg byk disediakan..and xperlu la nk mendaki..sbb mmg tinggi nk smpai ke atas skali kt tpt stobery and restaurant..~
 ~on d way nk mendaki tu..aku ternampak bunga ni kt tepi jln..ni bunga raya kan? mcm cantik giler color dia..seriously mmg terang..slalu nmpk mcm dull jek..ke ni bunga lain yg mirip ke bunga raya ek? ~
 ~aku mmg aim nk mkn stobery sundae tu..hehe..aQeel skang ni gaya posing mcm mat remeo la plak..hahahahah..perasan dh big! ~
 ~before smpai ke stobery farm akn jmpa cactus garden ni dulu..mcm2 jenis cactus ade..pelik2 pn ade..tp since aku xbrapa minat cactus so mcm xde perasaan la tgk cactus..haahha:D~
 ~ he's mine ^_^ ~
 ~ha nk smapi dh..on the left side is vege garden..and on the right side is stobery farm..tp mcm xmenarik jek..and klu nk self pick dia charge RM25 sekilo..aku rasa mcm mahal jek..klu beli yg packing kt pasar mlm tu lagi cantik2 buah dia and murah sket..tp maybe klu petik dr sini fresh la..depends la pd kesukaan masing2..hehe~
 ~mcm bunga ros je kelopak dia..~
 ~red salad..fresh vege ni sume ade jual kt restaurant dia..so bole mkn fresh2 la..siap bole letak topping mayonnaise or 1000 island..~
 ~canggih dh system pertanian skang ni kan..hehe~
 ~grapes ni dia tanam kt atas bumbung along the walkside towards to the top..ala2 mcm jadi bumbung la..melingkar atas kepala..~
 ~the stoberies..yg putih tu xmask lagi kot..mcm xmenarik je color dia kan..hehe:D~
 ~for self pick~
 ~dh smpai kt atas dh..ade mini market dan cafe..~
 ~stobery cheesecake ni sgt tempting..dia longgok kt tepi cashier jek..so harusla aku grab 1..hehe~
 ~the most wanted..and must try sundae..sgt lazat...yummmyyy..murah jek..RM5.60 (erk if im not mistaken :D)~
 ~fresh strawberries wth cream..emmm sedap..masam2 manis..aku siap buat sdiri balik umah..hehe..ni pn murah jek..dlm RM4 lebih..~
 ~erkk ni aku xingt hrga dia berapa.,.around RM5 kot..ok la rege2 dia..rasa dia pn ok la..bole la diterima tekak..~



alhamdulillah..puas mkn stoberiessss n eskrem..hehe..ok smbung di lain episod ok..hehe:p

p/s: thanks to all yg xjemu2 visit suziey.com.thanks for reading..and happy viewing.. :)

20 comments:

mama tisya said...

dessert tu sungguh mengiurkn..wei ko p cameron tk jumpa ayu zamzarina..die pn p cameron gk

MRS. K said...

nak pegi jugak tapi lambat lagi. ujung bulan 4

atty's said...

sundae ngn cheese kek tu..buat kecur liur je..

Sidratul Muntaha said...

bloddy strawberry drooling
ngences la aku dok tgk gambo2 ko ni suziey weih
nak sampai entah bile..

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

eh pegi bila ni? kami pon pegi sana..tapi tak udpate2 lagi citenye

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

err lupe nak mention..itu bkn bunga raya rasanye huhuhuhu

mummy_ayu said...

wah...semua pun nampak fresh & yummy2...

MamaYatie said...

emph..emph...mmg marbeles! terliur dibuatnya..mesti rambang mata duk kat sana kan..

wantie said...

eskrem strawberi fresh tu mengiurkan.

wah.. pics tu mcm menggamit kami ke sana le

:: Mrs.Eady :: said...

peerrgghh...bertambah menarik dgn gbmr2 yg menarik!

e.l.i.s.s.m.i.e said...

bila ntah nak pergi ni. jelez nya.sedapnya salad tu..aighhh..terliur pulak.

mamaacha said...

rasanya x macam bunga raya pun..tengok tangkainyer...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

RAMAI KAN BLOGGERS YANG PI CH MASA CUTI ARITU..
tapi sayangnya idokk jugak kita ketemu..hehe

eh, ok lah tempat yang self pick tu..
nampak bersih..yang kami pergi tu...hohoho..kena pijak baja2 sekali tau..habis kasut2 lekat baja ayam dan baja lembu...nasib tak berbau...tapi yang kami self pick tu RM30 sekilo...besar2 lah jugak..

apa2 pun best best best kat CH kan..

SyaNa said...

rindu nye CH
dessert tu sume terbaek dr ladang tu

ADEEYA said...

Bestnyeee dapat pergi CH . Me dah lama tak pergi. Isk isk.

sue zainun said...

salam...
seronoknya bercuti di cameron

Adyshariz said...

alahai..nice picture from suziey..teruja tgk gambar, rasa nk pegi smua tmpt dlm picture di atas..huhu..

btw, aqeel dh bam..bam la skrg.. comey

mama rifQy said...

wowwwww..strawberry sundae!!! sukenyeee....nampak dah sgt2 menarek!!!!

PoohGumux said...

itu bukan bunga raya la yang...hik3

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

dessert yang sedap, aqeel nampak besaq dah ek, cam anak muda...

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio