Monday, February 13, 2012

holiday @ cameron highland - pasar malam Brinchang

Assalamualaikum..

hmmm mcm dh nk basi je story ni..tp xpela utk simpanan kenangan aku n family kecilku..hehe:p last weekend cuti panjang kan..so mcm xbest plak klu xg mana2..so decided bw aQeel g holiday la..tp nk yg short jek..pegi ahad n balik isnin..coz xnk la sama2 brebut dgn org balik kg..xsanggup nk tempuh jem..cewah.konon2 jek..at first mcm nk pegi hatyai naik tren..aQeel mmg sgt suka nk naik tren..but then rasa mcm mls plak..so cari tpt lain yg not so far..then baru perasan sgttttt lama xpegi cameron..last pegi masa ank dara dulu..hiksss..lama giler..so last minute pnya plan..mmg jenuh la nk cari hotel..call hotel sume penuh..dr 4 star pnya hotel smpai ke budget hotel fully booked..haih..tp nk gk pegi..so tawakal je..gerak pagi ahad and on d way tu smpat lagi call hotel2 yg ade kt billboard..and alhamdulillah..Allah permudahkan segala urusan kami..finally dpt gk last room kt Hotel Tudor..xpk dh budget hotel ke ape ke..grab jek..janji ade tpt nk sleep..hehe..cenggitu skali..:D

even tho small in size tp sgt selesa..toilet pn baru jek..bersih..sejuk giler even xde kipan n aircond..hikmahnya..hotel kami ni dekat brinchang and easy access to all must-go places..sume within walking distance..pasar mlm brinchang yg beso tu, stesen minyak petronas n shell, KFC, banks, stoberi farm and mcm2 lagi la..mmg senang sgt..sbb xperlu nk Q dlm jem..sgt ramai org ok on that weekend..jln mmg jem..so klu dpt hotel yg within walking distance, settle la 1 mslh..syukur dipermudahkan..

 ~ Tudor Hotel...it was a budget hotel..klu weekdays RM80 per nite jek..tp public holiday almost double naik..for twin sharing rm140 per nite..seb bek ade last room utk kami stay..lain2 sume fully booked dh..~

 ~aQeel is waiting to enter the room..~
 ~lps dh rehat2 keluar balik..jln2 ptg on d way ke pasar malam brinchang..~
 ~sana sini stoberi..mmg best la stoberi cameron ni..mmg fresh..sbb cuaca dia pn dingin je kan..so buah n sayur sume fresh la..tido dlm bilik beraromakan bau stoberi..hehe..borong sakan ler..mkn time tu plak..mmg sedap..rasa manis jek..~
 ~ni jenis yg besar2 n manis..mahal sket dia jual..aku dpt 3 = RM20...masa mkn kt sana mmg manis..wangi je bau dia..tp balik je umah..dia jadi mcm lebam sket..dh kena panas i guess..rasa dia pn mcm masam sket..~

 ~mcm2 ade jual kt pasar mlm ni..nama pn pasar mlm..haha...~
 ~terkejut tgk hrga jagung bakar ni..hehe~
 ~org tu ckp ni limau cameron..setahun skali jek..aku agak dia mcm lokam kot..kan time chinese new year je byk buah dia..tp mmg sedap,...manisssss sgt...beso2 plak tu..~
 ~teh2 ni kt tea plantation pn ade..kami xbeli pn..kami beli kt ladang dia trus..hehe~

 ~punyala ramai manusia..~
 ~kan aku ckp jem..sbb ramai sgt org..klu kena naik keta mmg aku xpegi la pasar mlm ni..xsanggup nk tempuh jem..~
~hmmm..budak kecik ni xsah kalu xbeli toys..~

ok la smbung later ok.nk balik dh ni..hehe..


p/s: since dh lama giler xpegi cameron ni..serious xingt langsung memori lama..mcm pertama kali pegi..aku mmg xcam lgsung tpt2 dia..hahaah..teruk kan :D

14 comments:

Sidratul Muntaha said...

aku last pegi masa darjah 5
teman pakcik aku honeymooon
huhuuh
snegal tak?
adik akua de ura2 ank pergi tgh bualn 3.
tgh pipkir2 jugak ni..
ank pergi ke tak
adoi...
cameroon
aku tingin nak pergi..

*nmpk jagung aku rasa lapo!

Nurhayati said...

syoknyer layan gigil kat CH..
ramai gak blogger2 bercuti kesana..

fazilzura said...

wah2 pi cameron ye.. harus ramai org kan ..

weols pi bln 12 aritu 3h2m pun rs x sempat2 nak pi sume tmpt.. mlm mmg x kuor psl ado sesi bbq.. siang je ler nak merayap ,sibbaik ujan sepoi2 bahasa je.. kalau lebat, rs rugi plak ..
mmg x puas ler nak pi sanun .. tp weols stay kt tanah rata ..

Mama Zharfan said...

me pun dh lama tak pegi cameron :)
nice pics!

akiratoriza said...

teringin nk g CH...

mama rifQy said...

mak aiii...mahai sungguh jagung tuh! sampai 4 hinggit!!!!

Kite pon dah lame xpegi cameron..just singgah jap ms lalu on the balik dr pangkor

Nad @ MamaZakwan said...

lamanyaaaa tk dtg sini!
aqeel pun dah besoo!
cam org bujang jek, hehe
bestnye gi jenjalan cameron
cuti pjg lepas adik saya kawen
bz la tolong2 apa yg patut
kang tak tolong tak patut le pulak, hehe
so, cuti pun cam tak cuti jek, huhu!

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

wah terliur tengok strawberry tu, yummy2 kalo dicelup dgn coklet, rindu nak ke cameron, awat aqeel cam moody je?baru bangun tido ke?

wantie said...

last pergi CH pun masa Amirul umur 2-3 thn gitu.
banyak kali gak le pergi dulu ni. pas tu tak pergi dah.

memang dok verangan nak pergi tapi tunggu aleesya besar sket.ngeee

Ummi Eisya&Amani said...

bestnye strawbery tu..mcm nak cari je skrg je..hehe..

aku pun dah lama tak g..nak g gak la nanti..

p/c:dah lama tak jenguk sini..dah nampak lain aqeel tu..

Cik FaRiZaM said...

best nye....tk pernah p

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

kami pon stay kat brinchang..tu pon ngam2 ade satu bilik kosong if tak mmg redah je duk strawberry park resort mahal nak mampos..tak benti2 baca doa nabi yunus agar dpt hotel murah n ikut bajet kami kan..alhamdulillah ade! :-)

MamaYatie said...

dah lama tak gi yer??
saya lagi la..tak pernah pegi...hahaa
kesian daku!

mummy_ayu said...

geram tgk srawberry dia...yum yum...

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio