Tuesday, May 8, 2012

Berastagi - Gundaling

Assalamualaikum..

waa lama break story holiday @ Medan ni..hehe..ok smbung balik..dr Sipiso2 waterfall, kami heading towards Medan via Berastagi..singgah kejap je kt Berastagi..x overnite pn kt situ..

 ~tu gunung berapi yg masih aktif ok..haih byk btl gunung berapi kt indon ni..~
 ~towards berastagi - gundaling - medan~
 ~ok dh smpai Berastagi....~
 ~1st thing yg kami buat is horse riding..hehe..aQeel yg cry sbb tkt..ekeke..~
 ~at last kena turun..sbb dia xmoh ride..klu naik kuda ni Rp20K (RM6.70) per head~
 ~makanya kami bertiga naik keta kuda ni..aku dok blakang..cost Rp30K (RM10)~
 ~relax je keta kuda seiring sejalan dgn car and motor yg byk kt pekan Berastagi ni..smpaikan mobil2 plak trpksa bg laluan kt mr horse..hikss...syiok jgk..~
 ~ecewah..dh brani dh after naik keta kuda..~

 ~ni view kt atas puncak..puncak gundaling..org ckp sejuk banget..tp aku rs mcm cameron je..maybe mlm la kot btl2 sejuk..org naik kt gundaling ni just utk amik gbr jek....~
 ~ade few hotels utk stay jgk kt atas ni.....~
 ~ni kt bawah..ade byk kedai2 jual mende2 souvenir camni..~
~masa mula2 smpai sini ade org jual stoberi..dia bawa bakul kecik n isi stoberi..aku beli sepeket..Rp5K (RM1.50)...manis stoberi dia..maybe sebab keadaan dia yg sejuk kot..ala2 mcm cameron gitu..~

kami kt Berastagi kejap je..dlm 3 jam..then rushing to Medan utk check in kt hotel sana..bertolak dr Berastagi dlm kol 5pm n reached Medan ngam2 maghrib..2 jam perjalanan..even letih kami still jln2 lagi after maghrib tu..hehe..smbung lain ok :)

13 comments:

Gieyana said...

menarik! Kiranya aqeel takut2 mahu laa....:-)

wantie said...

kat berastagi ni memang sejuk. besan MIL ada pergi, dia ckp dia bermalam kat sana la, memang sejuk giler..

gigil gigil dia.

atuk said...

Assalamualaikum Suziey

belum pernah sampai ke Medan lagi....

mama tisya said...

lps naik kete kuda baru berani ye aqeel...aku dlu naik kuda time kecik kt fraser hill

Fabulous Me said...

Assalam,

Comelnnye ur baby!!!

TeacherAzimah said...

bila baca entry suzie ni, teringat masa holiday ke medan last year :-)
takmo pi sana lg, cukuplah sekali..

mama_umar_maryam said...

warm up dgn kete kude dulula baru branikan aqeel,apelah mama ni hik3..
lah,aku igt dh abis citer Medan nih,hahaha

firahadifa said...

hik hik . comel je aqeel naik kuda tue

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

seronoknye jalan2.. takut k e si aqqel naik kuda?

intanloveamir said...

salam...sy dh pegi bulan januari aritu...memang perjlanan agak amik masa kan...ke satu tempat tu mmg jauh...;)

Ein said...

Salam

I was just browing on ASB when i found your blog... interesting :) and your son is cute!

Nice, simple, clean blog! keep it up :)

-ein

ct rahani said...

menarik.. leh kali klu nk ke medan leh jadikkan blog k.suziey sbg rujukan.. tq kak.. :)

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio