Wednesday, May 16, 2012

medan city tour

Assalamualaikum..

so sorry for the late update...frm one to another review were take forever..eh tipu je..hehe..seriously mmg hectic wth workloads..huhu..well..bekerja la dgn ikhlas agar dpt keberkatan..hehe:)

ok sambung kisah Medan..frm Berastagi kami ke medan and reached medan dah maghrib..check in hotel, baring2 sat, mandi manda then keluar balik cari food and tgk2 view malam @ medan..

 ~kami stay @ alpha inn ni..hotel baru..nice and clean..comfy and cheap..even 3 star je and x spacious..tp still xmengecewakan..rate per nite RM75 jek..aku booking tru agoda..mudah dan cepat..hehe..~
 ~our room..bersih dan cantik..nmpk baru je kan..~
 ~tp xberapa luas..mmg utk tido jek..anyway mmg la nk jln2 kan..klu takat dok hotel tido kt KL pn bole..ekekek:D lps dh fresh kan diri keluar g carrefour naik becak machine..hehe..sonot jgk..before tu kami sempat beli kuih putu buloh dan apam balik..ya Allah mmg sedap banget kuihnya..putu buloh pnya la besar dan padat ngn gula merah...ouh i likeee..sgt sedap..kt sana panggil apam balik = apam manis..hikss.. hrga dia std KL gk..sekeping Rp12K (RM4)..putu buloh plak sebatang Rp1200 (40 sen)..smpai skang terbayang lagi kesedapannya..hehe~
 ~location hotel ni sgt strategik..dekat dgn tpt shopping..tp jln dia masya Allah..pnyala bz..haih..ngeri..ni depan hotel kami stay tu..tpt jual putu buloh n apam balik tu seberang jln sana..tp mlm jek..sbb siang carik balik xde dh..ala penjaja yg naik basikal tu.~
 ~jam beso..view dr hotel jgk..~
 ~bekfes dulu before g jln2 lagi..~
 ~nampk xmenyelerakan tp rasa tu ade..sedap gk aku rasa nasi goreng tu.ni buffet b/fast pakej ngn hotel.~
 ~1st time kami jln2 mlm tu nk beli putu buloh dan apam balik kena cross the road..since jln kt sana kan sibuk..so decided nk naik jejantas..tp pnyala gerun dan ngeri sbb  keadaan jejantas yg sgt la daif..tangga pn dh camtu..kt atas tu lagi la nmpk lubang2..huhu ngeri..haih..nama je ade bridge tp org xguna pn..tabiat org indo ni main redah lintas kt jln..sbb tu dtg mesia bw gk tabiat buruk depa tu smpai kan hi-way pn nk cross..ade yg slmt ade yg mati katak kena langgar..haih..~
 ~ok ni antara tpt shopping gk..dekat je ngn hotel kami stay..so jln kaki je..~
 ~ni depan pasar tu..byk kedai2..ala2 mcm kt chow kit je aku tgk..~
~bykkkkk sgt jual baju2 and kasut2 and accessories wanita..aku xminat nk beli..sbb bila tnya hrga mcm KL gk..baik aku beli kt KL..lagi berkualiti..hehe..tp maybe kalu korang pegi ngn org local dorang xletak hrga camtu..paham sgt dh..sbb tu dh set mind...plus mcm xbrpa berkenan ngn fesyen dorang ni..hehe~
 ~so jln2 cuci mata jek..dlm ni xde lgsung jual souvenir mcm FM tu ok..jenuh aku cari..so pls take note ok..hehe~
 ~telekung pn byk..tp aku xshopping telekung kt sini..aku beli kt kedai tepi jln yg pak supir tu bawakan..mmg murah la jgk..~
 ~hehehe~
 ~oooo selain jadi presiden amari-ka..ade buka kedai jgk..ekekek:D~





 ~rutin harian seorang peng-service kaca mata..~
~masa masuk pasar ni tadi lengang depan ni..maklumla kol 10 pagi dh serbu...tp bila kuar balik about 1 hr later..dh penuh dh...~

ok sambung lagi story shopping2 ok..next shopping dan melawat istana lama dan jgk masjid raya al-mashun :)

thanks for reading....

3 comments:

Gieyana said...

AKu ✗ minat gk kain2 kt sn..kalau telekung tue mmg byk la kan..:)
Bilik dia mcm kt Tune aku rs..:)

wantie said...

muahahaha.. barak obama buka kedaimakan. dasyattttttttttt

dengar kata tudung murah kat sana betul ke? kalau nak pergi kena la suh hubby bawak staff dia sekali. leh dapat rega murah kot. ngeee

Alin Marlini said...

menarik jugak sana ek

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio