Thursday, July 12, 2012

Suziey.com vs Groupon - case settled

Assalamualaikum..

ok..to those who have read my previous n3 regarding my bad experience wth Groupon and Amantra..alhamdulillah..it is now settled..syukran ya Allah..syukur krna rezeki itu masih milikku..

i've didn't mentioned in last n3 about my report to Groupon..sbb aku pn mcm sure xsure dorang akn respond..byk kes aku dgr org kena mcm aku..but im not sure whether they did take action as what i did or not..anyway..for me..if that is your right, then you have to fight for it..win or lose..blakang cite..if niat kita btl dan mmg kita teraniaya, insyaAllah pasti Allah bagi jalan utk permudahkan..

ok back to d topic..aku email ke groupon malaysia support team to lodge a complaint..then received auto reply by their system saying that the case has been logged..hehe..then received another email on d same day saying tht the case is under investigation..and finally today..alhamdulillah..they responded to me...ok korang baca sdiri la email ni..

~ok ni email dr aku..~

~ok ni reply from them..i'm taking this opportunity to thanks a lot to Hemma (i guess Ms Hemma) for her assistant to escalate the issue and working hard investigating my case..thanks so much..i really appreciate it..your kind response shows your integrity in dealing wth customers..keep up the good works... and thanks to Groupon Malaysia as well for refund my money...i'll discuss wth hubby whether to accept the reverse payment or exchange wth other deal. :) ~

so..to suziey.com readers, hope if korang facing the same problem just like me, dont worry too much and try to get back your right ok..but before that, you have to be sincere and honest..for info..utk sebarang kes kepenggunaan yg mana melibatkan pihak pengguna rs teraniaya atau tertipu atau cubaan mengaburi pihak pengguna, Malaysia Tribunal is the best place to lodge the report ok..and if tlh terbukti korang teraniaya, pihak majikan/syarikat terbabit akn dikenakan law suit..termasukla lesen perniagaan bole ditarik balik..so ketahuilah hak anda sbgai pengguna ok..nowadays mmg byk kes2 mcm ni..klau consumer yg xtau hak dorang, untung la syarikat tu..so jgn biarkan mereka berleluasa..hope kita semua terselamat dari ditipu.hehe..

ok then..will continue the holiday review in 1 sweet time ok..hehe..thanks for reading..

14 comments:

Kancilbiru said...

yup betul..tribunal is the best place.

credit to tribunal jugak sbb saya pernah ada kes masa pembelian handphone dulu kena tipu, sekejap je diselesaikan..

Selagi kita tahu kita dipihak yang benar, jangan takut untuk buat report. :)

mummy_ayu said...

pulak..nasib ko memang dah prepare plan B...and nasib dpt refund balik...

Nad @ MamaZN said...

alhamdulillah... :)

AzuraFazil DIN said...

sure kite akan stress jgk kan psl duit kite.. walau kecik ke beso amaount nye tetap duit..

so refund ker atau pilih lain ?>

wantie said...

mm.. bagus!

pertahankan hak kita. kalau jadi aku, aku suh dia refund balik duit.

sharina niza said...

alhamdulillah
ok boleh update cerita holiday dgn gembira :-)

mak encik | SZ said...

alhamdulillah..
lega baca ...

atty's said...

kty kdg mcm terpikat gak ngn pakej2.tp takut..nasib ziey ada pengalaman..mmg x naklah beli yg promo2 nie

Eliss Mie said...

nasib baik dia pulangkan..kalau tak ada nak kena amukan kan :) hehee

Gieyana said...

i never bought anything through disc company especially rlated to hotel disc etc..scared!

Neway, akhirnya rzeki milik ko..:-)

mama amana said...

ila selalu gak beli kat groupon nie tpi benda kecik2.. mmg bagus report kt grupon nie supaya dia tau mana satu company yg tipu so lain kali diorang pun tak nak deal dah dgn company tue

Mama Zharfan said...

thanks for sharing :P) honestly i tak berani nak beli pakej2 percutian thru deal mcm ni...sbb takut hassle

mamalieyna said...

thanks for sharing..just bought something from groupon..hopefully, tak jd kes mcm ni..wuwu..

kalau dah hak kita, harus dapatkan keadilan kan..

syoknye cuti2..^_^

mama rifQy said...

stakat ni na xbeli lagik bende2 yang mahai kat groupon ni..hehehhee..skadar beli photobook sajerr..ehehehehe

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio