Monday, July 16, 2012

tiger cave temple & elephant riding @ krabi

Assalamualaikum..

sementara menunggu kt airport hr tu kan aku ade ckp aku survey jungle trekking & elephant riding..so ni la plan B nya..day 2 jungle trekking wth elephant riding, day 3 island hoping and day 4 bike tour..

ok package yg aku amik niutk jungle tour inclusive wth elephant riding for 1 hour.kalau ke krabi kira wajib la buat aktiviti ni selain island hoping...hehe..


~ok aku amik pakej yg ni..hrga per peson is 1300bhat (RM130) per adult & 750bhat (RM75) per child. mmg puas hati sbb byk tpt yg kami pergi..tp jgn la imagine jungle trekking yg mcm kt skolah2 tu kena melalui hutan belukar panjat gunung sume tu..ekeke:D jungle trekking ni just pegi mlwt tpt2 menarik yg ade dlm hutan tu..dari 8.30am till 4pm ok..perghhh mmg letih banget berjalan..and kami pergi in group of 8 person..luckily dlm team kami ni ade 1 couple frm malaysia tgh honeymoon..n luckily sekepala..jenis yg suke no bergambar..luckily lagi depa ni pn bw DSLR..so kami dh mcm tukar kamera utk tlg amikkan gbr..alhamdulillah Allah permudahkan :) ~

~is waiting for the minivan for jungle trekking adventure..hehe...driver pick up dr hotel..~

~heading towards krabi ok.. :)~

~so..ths is the 1st place yg kami pegi..Tiger Cave Temple..tp aku x bergmbr sakan pn dlm ni..n kami pn xpegi jelajah habis kt dlm temple ni..jiwa kami xserasi dgn surrounding dia..dh la byk anjing dan patung2..so there is no need to expose our child wth the culture..ckp sekadar tau luaran jek..~

~kalau ikt hati mmg xnk pegi sini tp since dh ade dlm pakej..so just follow je la..tgk luar2 ckp..:)~

~maybe ni mascot dia kot..nama pn tiger cave temple..harus la ade tiger..sorry aku xamik tau in details plak sejarah tpt ni..xpe xpenting utk di share kan..ekekk:D malaysian couple yg amikkan gbr2 kami ni agk newby..so byk yg blur sket..so just bear wth it ok :) at least ade gk kenangan kami bertiga brgmbr brsama..better than nothing org ckp..hehe..(tetiba teringat mana plak aku letak en tripod ek..ngeee:D)~


~bergurau senda gitu..ecewah..:p~

~ok..next aktiviti yg paling kami nnti2kan..elephant riding..so ni la elephantnya..it is located nearby the tiger cave temple..ms kami pegi ade 1 bangsal/platform utk naik gajah ni sedang dlm construction..~

~haaa tu dia in the process nk hop on the elephant..erkkk..at first aku nk split gajah ngn hubby..sbb mcm xyakin gajah ni mampu nk tampung beban kami bertiga..tp coordinator tu kata.."can..can..dont worry"..mmg gayat btl mula2 naik tu..dh la aku kena move to the end..bergoyang2 plak tu..haihhhhhh..ngeri..dh duduk tu aku jadi keras..tkt nk moving..hahaha..~

~tp mula2 je kaku..bila gajah tu dh mula walking..eh syiok la plak..seriously mmg syiok gilerrrrr..hehe.~

~ye aku admit ths is my 1st experienced riding an elephant..so ala2 jakun la kan..hehe..tgk la jln2 yg dilalui.gajah ni mmg suka lalu kt jln yg adventure..yg ade lopak2 air..and ade 1 trek tu dia masuk ikt celahan pokok besar yg sgt sempit dan berlopak dlm air dia..perghhh mmg adventure..tp best :)~

~sometimes elephant ni akn stop utk mkn..syiok tgk dia mkn..selamba je dia sauk daun2 guna trunk dia n ngapp..~

~aQeel la paling excited dpt naik elephant..syukur dpt menikmati keindahan alam ciptaan Allah..bumi yg menghijau..~

~alaaaa :( dh habis pusing dh..kejap je rasa..xpuas..mmg best..insaf dlm diri melihat kejadian gajah..bila naik gajah ni..menyedarkan kita akn tujuan makhluk Allah ni dicipta..dan keistimewaan2 yg ade pdnya yg tiada pd makhluk lain..subhanallah..Allahuakbar..~

~comel je gajah ni..~

sooooo..tu la serba sdikit experience kami riding an elephant..sgt2 menyeronokkan..kalau korag smpai Krabi..MUST TRY ok..alhamdulillah kami slmt merasai pengalaman yg menyeronokkan ni....


10 comments:

ieda said...

seronoknyaaaaaaaaa dikk
berjalan ke karabi yeee ..
happening nie ;)

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

seronoknya...bila agaknya nak sampai nie...

wantie said...

haha.. gajah tu main selamba je jalan. yang korang kat atas tu siap terkepit kepit kat celah celah pokok.

mesti best kan.. ko rasa nak jatuh gedebuk tak masa gajah tu jalan?

~Siti Hajar~ said...

Bestnyer naik gajah, gayat kan?

Sy pnh nek gajah,masa tu anak 2 br,tp kat funfair je, anak nk naik, ibu teman la, ibu siap berkebaya lg..haha

Nad @ MamaZN said...

riso plak naik gajah
takut tak laran nak tampung kami 1 famili, hihihi

tgk cam ok jek
ok la kot kan gajah tu
haha!

ALoNa CintamaniszLite said...

Nampak muka suziey mcm cemas jer masa gajah tu sauk makanan....hehe..

Tp aqeel nampak teruja dan hepi!!!

mama tisya said...

nmpk muka ko mcm takut naik gajah..aku pn mcm gayat gk kot kalo naik cz goyang2 kn....yg time ko jln2 naik gajah tu saper snap gmbr??

Ezna said...

i naik elephant kat langkawi. ehhh selamat yer krabi? i cam takut2 nak gi thailand sbb pergolakkan kat sana kan...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

wow bestnyerrrr bilala ila blh bawak anak2 nie

Nana said...

tingin nk naik gajah
selalu tgk dlm tibi je hee

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio