Thursday, August 30, 2012

homemade pes tom yam kung from thailand

assalamualaikum..

hr tu g padang besar..selain shopping baju2 n toto2..ade gk shopping foods...and 1 of it adlh pes tom yam kung originally frm thailand..homemade lagi..dijamin halal..

aku beli 2 jenis..1 tom yam kung and 1 lg tom sabb..


ni tom yam kung...slalu klu beli brand megi kena tambah mcm2 kan..cili hali n serai sbb nk bg sedap dan kaw..tp yg ni xperlu letak sume tu..masukkan 3 sudu dlm periuk yg berisi air dlm 2cwn...then masukkan ayam sotong udang sume tu then gaul..dh menggelegak masuk daun limau purut..perghhhh rasa mmg pure tom yam kung mcm mkn kt krabi dulu tu..sedap sgt2..pedas manis masin sume balance..senang btl..sejak tu aku suka plk nk buat tom yam...sbb senang..hehe..yg ni hrga dia rm15..



taraaa..ni hasil dia..aku buat tom yam seafood..jadikan bihun tom yam pn sodap:p



ok ni yg tom sab tu..tom yam putih...yg ni rm8 sbb botol kecik sket..xpnh buat lg..insyaAllah weekend ni ke mnggu dpn le blh la buat..

.
Published with Blogger-droid v1.6.9

8 comments:

AzuraFazil DIN said...

kuah nye pun nampak menarik

mama tisya said...

wah senang bangat...ko buat la sok aku dtg...hehehe

SyaNa said...

skrg sume senang nk msk kan
bancuh2 panaskan gitu terus jd lauk
malas ngan rajin jek

Eliss Mie said...

eliss sejak mengandung memang suka btol makan tomyam seafood ni..harus pi beli ni.

wantie said...

segala jenis tom ko ada. wah best ni. selalu je dok plan nak pi Padang besar. asyik tak menjadik je. walhal bukan jauh pun kampung ngan padang besar tu...

Zura@Iwan said...

wahhhh sedap nieh...kena g pdg besar cari la nnti beb...

Nana said...

nampak kaler merah dia dah tau sedap ni

Qaseeh Tolia said...

Kita pun pergi padang Besar dan beli yang sama tapi lagi besarr, tamak sungguh...

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio