Sunday, November 11, 2012

halal restaurant @ Ho Chi Minh

Assalamualaikum..

as i've mentioned in previous n3..halal foods sgt la susah nk cari kt ho chi minh ni..unlike krabi yg sgt senang dan sedap halal foods dia..ade few restaurants kt ho chi minh ni yg still serve halal foods..tp bila xbyk tu faham2 je la price dia..understood la..owner dia pn msti susah gk nk dptkan supplier yg supply btl2 bahan halal..

1st nite and last nite kami @ho chi minh, kami try jgk g mkn kt restaurant halal kt sana..mmg expected la price dia..and rasa pn ok la..bole la nk mkn..cuma xdela smpai terkenang2 kesedapannya..hehe:p

~VN halal ni dekat ngn ben thanh market..dia btl2 sblh jln besar..~



~i love u..u love me..hikss..captured by aQeel ;)~

~interior~

~seriously..coffee vietnam sgttttt sedap..tp kami berani minum kt restaurant halal je la..kt tepi jln ade je jual tp xberani nk beli..hehe..tp mmg sedap giler..~

~food kt sini agk pricey..well..susah dpt kan..~


~lady finger~

~telur dadar~

~kailan oyster sauce~

~nasi goreng kampung..~

~brought along the way frm KL..hehe:p..sedap tau rendang ni..xsngka plak..1st time mkn.. pasni g holiday bawa stok ni je..jemu plak ngn tuna~

~see..total mkn tu je xtrmsuk rendang ayam RM81.50..giler mahalll~

~ok ni kedai lain..ni lg dekat dgn ben than market..restoran kampung melayu nama dia..~

~ice coffee ni sgt sedap..~

~mcm biasa aQeel ngn carrot juice~

ice white coffee terbaekk..~

~tomyam seafood..tp rasa dia xmcm tomyam kita or tomyam thai..kureng sket..~

~
~oyster omelet~

~chicken fried rice..ha ni sedap..~


3 comments:

Gieyana said...

chicken fried rice tue mmg nmpak best..ko kena tukar white balance br pics x nmpak kekuningan gitu..tp x per ah, cik canon ko dh x der kan..:-)

ALoNa CintamaniszLite said...

mm...susah ye nk dpt makanan halal kat sn?? kena bawak duit lebih utk makanan halal laa ye..selain utk shopping, huhu..

Zura Lee said...

tomyam dia yg pekat melekat tu nmpk cm sodap ajork....

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio