Monday, November 12, 2012

Saigon Square n night market @ Ben Thanh

Assalamualaikum..

every nite mmg ade night market kt luar Ben Thanh market tu..kalau siang dia buka kt dalam..mlm start kol 7pm - 12am buka stall kt luar plak..mostly brg2 yg dlm Cho Ben Thanh tu jgk..cumanya hrga akn berbeza..kena pandai survey dan minta tawar giler2 pnya kurang.. ;)

so mmg every night kami p terjah market tu..hehe..1st day tu just survey2 n tgk2..xbyk sgt beli..kalau ade brg yg berkenan, survey hrga dulu then esoknya survey yg kt dlm Cho Ben Thanh tu plak..so dptla compare mana lagi murah..sbb tu ler tiap2 mlm kami p pasar mlm..hahaha:D

~tiap2 mlm jgk hujan..tp tetap nk bergmbr kt signboard saigon square..tp brg2 jualan kt sini agk pricey..~

~saigon square tutup kol 9..kami kuar hotel kol 8.30pm..tu pn byk kedai dh tutup..ekeke:D actually xplan pn nk pegi..saje la nk tgk..tp tutup plak..but no regrets la..~

~sbb tu stroller (buggy) wajib bawak..tau dh budak kecik ni xleh jg lmbt..siang dh penat jln..mlm kol 10 confirm lelap..so sgt tenang berjalan2 usung aQeel yg tgh sleep..hehe..tenang sbb dia xmerengek nk toys..ekeke:D~

~nightlife @ saigon..ecewah:p~

~ni la rupe pasar mlm kt luar ben thanh market..~

~aunty tu jual mcm roti sandwich..dlm bakul dia tu mcm2 bahan basah..dia buat n serve on the spot..dia akn bawa junjung bakul tu atas kepala dia n jln..klu org nk beli dia stop la mcm tu..nmpk menarik je sandwich dia..tp ape bahan xtau la..fo sure pork..hehe~

~kt sana mmg byk org jual pulut..mcm2 color plak tu..menariks je tp xberani la nk beli..~

~ok pemandangan biasa kt sana org berjalan pakai baju hujan..xmain la bawa payung..ekeke:D syiok jgk..~

~kalau yg pakai payung tu confirm mmg bkn org sana..tourist la tu..mostly malaysian..hehe..org sana sume pakai raincoat..relax jek..hikss~

ok la sambung lg..

p/s: sume n3 autopublish..1 week ni aku holiday..so kena settle abiskan review ho chi minh..hahaa:p


5 comments:

atty's said...

kepenatan aqeel,nasib bawak buggy

Zura Lee said...

tomey jer suzy pakai raincoat tuh...

atuk said...

Assalamualaikum Siziey

kat pasar malam tu nampak lengang aje..

masa saya dulu...sesak...

Gieyana said...

ko asyik bercuti jer...cfm best...:-)

mama_umar_maryam said...

comel raincoat tu..sngkan bwk stroller,kitorg mmg wajib bawak!

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio