Thursday, December 27, 2012

bubbye Ho Chi Minh..Malaysia! kami pulang

Assalamualaikum..

alhamdulillah..finally berjaya jgk aku abiskan review Holiday@Ho Chi Minh, Vietnam ni..hope segala info, pengalaman manis dan pahit kami yang dikongsi di sini dpt dijadikan panduan dan iktibar..yg baik elokla disebar2kan..xgitu :)

 ~ok ni beg yg diberanakkan..ekekek:D beli extra beg lagi..nmpk sgt byk giler menyopping..RM, VND & USD sume abis..eh x tipu..RM ade la beberapa puluh..VND pn ade la sket..simpan utk kenangan..hehe:p~

 ~siap guna translator utk communicate ngn staff hotel tu..dornag sgt xfasih english..ni staff hotel yg bhgn room service..kalau bell boy tu fasih jgk speaking..~

~mudah gitu..so ape lagi..download ler apps ni..senang kalau nk communicate selain english and BM..hehe:p~


kusangkakan panas berpanjangan..rupanya kami diuji lagi..filght delay! supposed to depart @8am..delay to 1pm and finally delay ke 4.30pm..huhuhuhu..seharian kt airport..air asia bg peluang utk sapa2 nk extend stay kt HCM for 1 day..so balik ke malaysia esok pagi nya @8am..kami mcm berbelah bagi..at 1st mmg aku dh serahkan passport sume utk dorang proses extension stay kami tu..but then hubby plak xagree..kalau extend kami akn ada masa byk lagi utk shopping2..yeay! tp kami dh running out of cash..hehe...dh perabihkan siap2:p time tu la plak mastercard aku buat hal..xboleh nk withdraw advance cash..haih..haru..so kami redha la..kami anggap xde rezeki kami nk perabihkan duit lagi..hehe..semua ketentuan dan perancangan Allah is the best kan..so kami xregret sgt la..

so layan je la ape kami buat to kill the time..lama tu..dh la kat airport xde lounge utk kami berehat..policy air asia kena bg room to stay if flight delayed more than 4 hours..hmm..makanya kami semua merayau2 dlm airport tu je la..cari port masing2..just rest kt bench jek..

 ~airport~

 ~Q for check in~


 ~jenuh soh aQeel snap guna Note..sumenye blur sbb shaking..tp ni ok sket la..hehe~

 ~masa kami telah dibunuh oleh papa ultraman mebius..ekeke:D~

 ~tu flight utk group yg kol 10am..huhu kami pnya flight ade kerosakkan teknikal..sbb tu delay lama giler..huhu..~

 ~ours~

 ~air asia provide lunch coupon..tp almaklum la kan..ni bkn negara Arab yg gerenti serve halal foods..trpksa la mnta nasi ngn boiled egg..actually stok megi kami ade lagi sebungkus..and jgk biskut..since flight kami suppose pagi kan..so bg semua kt bell boy hotel..ekekek:D~


 ~kami ade entertainer..aQeel and the guitar..lagu yg diulang nyanyi adlh ultraman max..haishh~



ok tamat sudahhh...alhamdulillah..syukur dgn kebahagiaan dan nikmat yg Allah bagi..so sorry for the late update.. :) 

happy reading ^_^

11 comments:

mama tisya said...

giler lama delay...adik aku dlu time p gold coast delay gk pastu AA ganti naik mas pastu dpt duit lg

@e_da said...

seronoknya holiday ke china... mesti best shopping kan...

@e_da said...

opss silap... china lak... vietnam ye... hehhe

ALoNa CintamaniszLite said...

lepas ni plan nk gi mana lak?? hehe..

Zura@Iwan said...

lama nya weh delay kan...sure penat tggu tu....kalau bw bb cm irfan mau kena stay 1 day lg la jwbnya..huhu

atuk said...

Assalamualaikum Suziey

Alhamdulillah
kami dulu tak delay

mamalieyna said...

Hai suziey..lama tak singgah sini..huu... waaaaah jauh berjalan, pahit manis sume ada ye...ihiks..sllj manis je ye, kali ni pakej dgn kenangan pahit skali..alahai... takpelah, bljr dr pengalaman..

Best jenjln tmpt orang, mcm 2 ragam manusia :-)

Aqeel bila masuk sekolah ni..dh besar dia:-)

mama tisya said...

**game kt legoland byk..ko baru tgk kt zon lego city..byk part lg entry legoland nk mengarang:-p roller coaster ada..kalo ko tk sbr tgu entry aku sila tgk gmbr kt fb aku dh up beribu2 lemon gmbr...eh tipu ratus2 je:-p

mama tisya said...

bkn peminat fanatik apek tp aku suka tgk wife die comei...hehehe...hah entry legoland byk part lg...penat nk mengarang:-p

mama_umar_maryam said...

finally..the end dah citer HCM,hehehe,aduh lame tu delay..huhu

Sidratul Muntaha said...

abis jugak review ko.
ehehe..
next?!!

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio