Monday, November 10, 2014

Karnival Upin & Ipin 2014

Assalamualaikum..

i was eagerly telling my husband tht we shall go to the karnival..aQeel mesti suka ni..mark calendar on 15th tau..ye ye je kan..skali rupenye aku silap date daaaa..start cuti skolah sbnrnya..

seriously aku mmg sgt2 teruja nk pegi karnival ni..bkn stakat aQeel je yg suka upin ipin ni..omak nya pun suka bebeno ni ha..hehe..pendek kata semua les copaque production pnya animation series aku minat..pada zaman dahulu and the new coming in is Puteri..story dia mmg dh best..ditambah animation dia tu..fuhhh so comel and looks real..smooth je..storyline pn sgt memberi pengajaran..and good for the kids..semua contoh2 yg baik...i hearted them so much..ngeeee:D

aku bangga sgt dgn les copaque..mmg la byk dh outlet dia kan..n produk dia pn byk ade jual kt semua stesen petronas and shopping mall jgk..and also supermarket..just name it..tp yg paling aku bangga sbb dia berjaya menempatkan outlet dia di KLIA2..x ke bangga..sume product2 yg mahal2 and overseas brand je yg ade kt sana..tetiba ade upin ipin...yg soooo kemelayuan and not so expensive merchandise. tabik spring la..smga les copaque sentiasa maju dan gah setanding international animation production..caiyok2 upin ipin..

sooooo..bila les copaque buat karnival upin ipin ni..wajib la pegi..last pegi karnival upin ipin masa dia buat kt Muzium Negara..ouh sgt best..ade rumah upin ipin, games, mascot and dia ade tunjuk backstage pembikinan animasi dan voice dubbing upin ipin..sgt besttttt..lompat bintang!

 kalau korang rasa korang blogger..join la kempen blogger ni..aku mmg dgn seikhlas hati nk join bkn  sbb nk hadiah or reward tapi aku mmg excited nk share dgn korang pasal karnival ni..cer ckp ngn aku sape yg xsuka upin ipin yg comel ni..habaq mai kt aku..hehe..

ade ultraman tu yg lg buat aku sgt2 la xsbr nk bawa aQeel pegi..dia mmg dh suka upin ipin..ultraman pn dia suka giler..so combination bende yg dia suka..of course la dia happy kan..ank happy kita pn happy jgk..weeee ;) confirm byk aktiviti yg blh anak2 korang (korang yg lebih kot mcm aku:p) buat kt sana..siap blh bergambar dgn maskot2..hehe

so..ape lagi..take note tau..event ni buat kt PICC putrajaya..masuk percuma korang!! rugi xpegi..kt bawah ni details of event..jumpa korang kat sana ok..if kita kenal satu sama lain la..aku rs mcm biasa bila dh ade dlm karnival mmg xpndang lain dh..fokus utama pada upin ipin..ekeke:p


Karnival Upin & Ipin 2014
Tarikh : 21,22, 23 November 2014
Lokasi : PICC, Putrajaya
Masa : 9 pagi – 10 malam
Masuk adalah PERCUMA







9 comments:

Chekgu Azrine said...

Mcm nk pegi la bawak aish

- zuriey - said...

nak pegi la.. jumpa ultraman

Anil Wanina said...

nak pegi gak... nanti kita together gether ye.. ^_^

lia said...

dok juga pujuk2 Fallah p... tp confirm jammed, itu yg x larat tu he3

Suziey Ahmad said...

pegi la aznie..cnfrm best..utk anak2..msti dorang happy ;)

Suziey Ahmad said...

jom zuriey..pakai costume ultraman skali..lebih afdhal:p

Suziey Ahmad said...

Ok Anil Wanina..jmpa di sana.insyaAllah..tegur2 la if perasan kita..hihi

Suziey Ahmad said...

pujuk lagi lia..rugi xbawa ank2..dorang msti suka..upin ipin elok utk budak2 sbb bg cth tauladan yg baik..dh la comel giler..hihi

nAjIhA rIzAl said...

mmg trbaik..haruslah pergi,coz anak saya mmg minat sgt2 dgn upin ipin tmbh2 ada penampilan khas cartoon kesukaan dia lak tu ultraman lg la power huhuhu...dr bln lpas saya n husbnd mmg dh fix date tu..jom rmai2 kite meriahkn lg karnival kt sna k..mama over exited lak hehehe..

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio